Legenda despre laserul care ar fi distrus rușii a ieșit la iveală. Deși nu se știu informații clare, aceasta a confirmat câteva lucruri care s-au auzit din generație, în generație

Există o legendă care spune că renumitul inventator, Henri Coandă ar fi construit o armă letală numită „Laserul lui Ceaușescu”. Acest lucru s-a întâmplat în perioada comunistă, când dictatorul României a vrut să oprească invazia de pe teritoriul țării.

Deși nu se cunosc detalii exacte cu privire la acest aspect, totuși câteva informații din acea perioadă s-au dovedit a fi suficient de clare. Se pare că în timpul „Războiului Rece”, tensiunea dintre sovietici și americani ajunsese la cote maxime. De altfel, România a fost cea care a criticat fără să se abțină agresiunea împotriva statului suveran și socialist.

Invazia sovieticilor în România a fost oprită de un laser?

Unii dintre oamenii de pe teritoriul României, au jurat că au văzut concret faptul că anumite tancuri sovietice au forțat granița de la Prut. Însă, în încercarea acestora de a intra pe teritoriul românesc, tancurile au fost imediat topite de renumita armă, și anume, laserul lui Coandă.

La acea vreme, se spunea că inventatorul Henri Coandă ar fi construit arma cu pricina în favoarea lui Ceaușescu pentru a-i acoperi spatele în caz de război.

Adevărul despre laserul lui Ceaușescu, arma care ar fi spulberat Rusia. Unde se află și ce s-a ales de el
arhivă istorie

Detalii cutremurătoare despre locul în care s-ar fi aflat presupusul laser

Chiar dacă nu există informații concrete, legenda spune că în acea perioadă la granița României ar fi apărut o garnitură de tren alcătuită din 21 de vagoane. În doar unul dintre ele s-ar fi aflat o armă ciudată, iar celelalte reprezentau surse de alimentare.

Legenda a fost puternic crezută de către oameni. Pentru că în primii ani ai regimului Ceaușescu,  inventatorul Henri Coandă s-a întors în România. Ajungând chiar în funcția de director INCREST. Acest lucru întâmplându-se în 1969.

Potrivit unui student de la Institut, laserul care a făcut un întreg spectacol în România, nu ar fi existat niciodată. Acesta și-a dat seama atunci când a cerut să lucreze pentru INCREST. După ceva timp, i s-a arătat ușa în spatele căreia s-ar fi aflat laserul în acea vreme.

Însă, acela a fost momentul când inginerul Drăghici a constatat cu stupoare că acea încăpere era doar o cameră de depozitare pentru cei care erau responsabili cu igiena și curățenia. Dacă stăm să ne gândim bine, o astfel de armă în vremurile în care trăim…ar fi mai mult decât binevenită! Voi ce credeți, a existat vreodată acest laser cu puterea soarelui?

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.