Dacă vrei să gătești ceva deosebit și de post, avem o idee genială. Te-ai întrebat vreodată cum să faci icre de pește false? Este o rețetă simplă de făcut și foarte sănătoasă.

Ingredientul principal este quinoa. Această plantă este cea care îi oferă acea atingere crocantă a icrelor adevărate care se sparge în gură când sunt mestecate.

Rețetă de icre de pește false. Ingrediente

– Quinoa
– Couscous
– Bulion de pește (merită o pastilă bulion de pește)
– Gelatina neutră
– Sfecla fiartă
– Otet
– Ulei de măsline extra virgin
– Sare

Absolut delicios! Icre de pește false, o minunăție de rețeta de post
arhivă

Rețetă de icre de pește false. Mod de preparare

La început se pune într-o cratiță apă la fiert cu un pahar de bulion de pește. Dacă nu aveți, le puteți face cu apă. Astfel, icrele false de pește vor avea și aromă de pește.

Quinoa se gătește în aproximativ douăzece de minute, dar trebuie să o scoate-ți de pe foc un pic înainte. După ce l-ați pus deoparte,
adăugați câteva linguri de couscous și amestecați.

Apoi, acoperiți cu o farfurie și lăsați aproximativ 4 minute pentru că coucous-ul să absoarbă restul bulionului. Dacă este puțin, adăugăm puțin in timpul fierberii pentru a nu se usca iar couscous-ul să se hidrateze.

Între timp, luați două foi de gelatină neutră și îmuiați-le într-un recipient separat. Descoperiți și adăugați câteva picături de suc de sfeclă și foile de gelatină cât totul este încă fierbinte, apoi amestecați bine.

Sucul de sfeclă va face icrele de pește false roz. Nu exagera cu sfeclă pentru că nu trebuie să fie roșie. Lăsăm să se răcească câteva minute și tăiem o bucată de folie alimentară.

În continuare se toarnă două-trei linguri din amestec în centru, câteva picături deasupra zeamă de sfeclă și să închidem rulând și făcând un fel de cârnați sau caramel. Când le avem pe toate, le punem la frigider și le lăsăm câteva ore, scrie tacataca. 

Poftă bună!