Reclamă

Moise a reușit să despartă Marea Roșie. Este un fapt cât se poate de adevărat ne spun specialiștii. Discovery News spune că a fost făcută o simulare pe calculator prin care se recrea momentul istoric menționat în Biblie. Momentul când „Dumnezeu a împins apele cu un vânt suflând dinspre est”. Un recif lung ar fi oferit posibilitatea scăpării lui Moise de armata lui Faraon.

Oamenii de știință susțin că miracolul înfăptuit de Dumnezeu prin dorința lui Moise ar fi fost de fapt un fenomen cât se poate de natural. Pentru a face ca acesta să fie posibil, arată și simularea făcută de specialiști, ar exista un loc anume unde se putea înfăptui. Cercetările făcute pe baza datelor biblice și a cercetărilor efectuate de specialiști relevă faptul că era nevoie de un uragan cu vânturi puternice. Vântul bătând dinspre nord-vest, ar fi putu să împingă apele în Marea Rosie.

Moise a traversat într-adevăr Marea Roșie

Prin intermediul unei simulări făcute pe computer, Carls Drews, a descoperit un vânt de doar 100 de kilometri pe oră. Un vânt pe direcţia est-vest, în zona unui lac din capătul mediteranean al Nilului, lângă Port Said. Vântul respectiv ar fi împins către vest apele, foarte departe, în capătul opus.

„Un astfel de fenomen ar fi putut cauza eliberarea unor zone pe unde să se poată trece, ca un fel de pod, timp de patru ore.” Spune Carls Drews.

Dificultatea reconstituirii acestui context a fost una destul de mare. A întimpinat greutăți în ce privește reproducerea modului în care arăta zona cu aproximativ 3. 200 – 3. 500 de ani în urmă. Modul în care a descoprit zona în cauză a pornit de la analizarea textului biblic cu minuțiozitate. A fost o sintagmă care i-a atras atenția “yam suf”, ceea ce în ebraică s-ar traduce literalmente în “Mare de Stuf”.

„Lacul se cheama Manzala, în zona fostului lac antic Tanis, iar în cazul Mării Roşii adevarate, un astfel de vânt n-ar fi despărţit niciodată apa.” A mai spus Carls Drews.

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro