În acest articol, vei găsi o serie de trucuri culinare care te vor transforma într-o bucătăreasă pe cinste. Trebuie doar să le ții minte. Sunt extrem de ușoare și la îndemână. Deși ești obișnuită să privești lucrurile într-un anumit fel ,atunci când schimbi unghiul, vei vedea totul într-un mod total diferit. Poate chiar mai simplu și mai ușor. 

Unele trucuri probabil că-ți vor fi deja cunoscute, în timp ce pe altele nici măcar nu le-ai bănuit. Ei bine, oricum ar fi, nu ezita să le pui în practică, astfel încât să faci furori printre apropiați. Cu siguranță toți te vor considera un adevărat „magician culinar”.

1. Cum reîmprospătezi alimentele coapte

Atunci când vrei să încălzești pizza, nu o băga la cuptorul cu microunde. Chiar dacă e cea mai uzuală metodă și cea mai la îndemână variantă, nu opta pentru ea. Cel mai bine este să o bagi la cuptorul clasic sau s-o încălzești în tigaie. Va avea gustul ca și când ai coace-o pentru prima dată!

2. Cum salvezi o supă prea sărată

Cu ajutorul unor cereale și a unei bucăți de tifon, vei face minuni. Astfel, pune niște cereale într-o bucată de tifon și înmoai-o în oală. După un timp, aceasta va absorbi sarea în exces. Totuși atenție! Sarea e dispersată uniform, iar odată cu ea, cerealele se îmbibă și cu lichid.

4 Trucuri culinare pe care toate gospodinele trebuie să le știe. Vei deveni expertă în bucătărie după ce le vei afla
pixabay.com

3. Cum păstrezi aroma mâncării

Lucrul pe care nu-l știai în mod sigur, este că farfuria în care vei servi un fel de mâncare caldă, trebuie să fie încălzită mai întâi, goală. De asemenea, este bine s-o răcești, dacă preparatul care va fi pus în ea, este rece.

4. Ce poți face cu pâinea care nu mai este proaspătă

Chiar dacă pâinea pe care ai cumpărat-o recent s-a învechit, nu o arunca. E în regulă dacă s-a stricat, asta înseamnă că a fost făcută numai cu făină și drojdie. Însă, chiar dacă nu mai este în condiții proaspete, poți face câteva lucruri cu ea. De exemplu, pune-o între felii de brânză și șuncă, unge cu puțin unt, presară niște verdeață și bag-o în cuptorul încins. O vei putea servi când cașcavalul s-a topit.