Vă invit într-un mic periplu prin fantasma lui Bacchus, zeul vinului. Cunoscut și ca Dionysos.

Zeul i-a învățat pe oameni cum se culege vița de vie, avea și darul de a face să țâșnească din pământ lapte, vin și miere. El este petrecărețul prin excelență. Pus la antipodul lui Apollo, care era zeul rațional. El este patronul artelor și al dezmățului, al simțirii.

4 băuturi pentru masa de Paște

Vinuri și minunăți la masa de Paște

  • 1 vin roșu
  • 1 vin roze
  • 1 vin alb
  • 1 digestiv
  1. Carmenere de Chile de la Cono Sur

    Gust de mure si vanilie cu o notă ușoară depiper verde. Un vin ușor, nu foarte intens sau parfumat însă destul decorpolent. Un vin clasic „de masa”, care se potrivește de minune cu mâncăruriledin bucătăria românească. Un raport onest între calitate și preț.

  2. Făurarul Roșu

    Un vin cu buchet persistent, ușor condimentat, cu note de fructe uscate și miez de nucă. Amplu și ferm, echilibrat și armonios structurat, Făurarul Roșu încântă printr-un final persistent, cu tanini elaborați.

  3. Chardonnay din Australia ideal pentru deserturi

    Un vin alb sec din sud-estul Australiei, de culoare aurie, miros defructe tropicale, vanilie și tabac. Acest Chardonnay are un gust ușor acid, cunote de lemn și vanilie. Ideal pentru preparate ușoare sau paste. Auriu, cu caracter puternic, este plin de arome de fructe cu un palatdulce, texturat, cu note de stejar și indicii de caramel și miere perfectechilibrate cu cele de fructe coapte. Postgustul este prelung, intens, cu notebogate de unt și vanilie.

  4. Amaretto un digestiv de care te vei îndrăgosti.

    Note bogate de migdale dulci, marţipan şi glazură cu scorţişoară. Arome intense de marţipan, macaroon, vanilie, coajă de lămâie, migdale prăjite şi caise. Persistent,uşor amărui.