Află cum poți păstra mai mult timp lămâie.

În fiecare zi, pe substantial.ro încercăm să vă aducem în atenție cele mai tari trucuri pentru a vă face viața mai ușoară. Originară din țările mediteraneene și nord-africane, lămâia este un fruct citric care este utilizat pe scară largă în bucătărie!

La fel ca toate fructele și citricele, lămâile continuă să se coacă după ce le-ai cumpărat. Când cumpărați lămâi, asigurați-vă că acestea sunt tari, nezgâriate și au o culoare uniformă. Lămâile cu coaja mai întunecată și mai moale pot fi mai proaspete decât cele care au coaja mai deschisă și mai tare.

Lăsate în aer liber și expuse la lumină în coșul de fructe, acestea se vor strica într-o săptămână. Mai ales dacă sunt așezate lângă banane. În frigider, dacă temperatura este setată corect, vor rezista cel puțin 3 săptămâni din momentul în care le-ai cumpărat.

Trucul pentru a-ți păstra lămâile mai mult de un an

Sursa: Social media

Luați un borcan de conserve (600 ml), în funcție de mărimea și numărul de citrice care urmează să fie conservate;

Spălați-le și tăiați-le capetele;

Se taie în jumătăți și apoi în sferturi;

Se sărează cu o linguriță de sare, dar nu mai mult;

Adăugați pe fundul vasului zece boabe de piper, o frunză de dafin, crenguțe de cimbru și sucul de la o lămâie…

Acoperiți și închideți! Acum, lămâile tale sunt gata să reziste un an întreg!

Prelungiți durata de viață a lămâii punând-o în congelator

Dacă ai prea multe lămâi, le poți congela! Bucăți, felii sau întregi. Acestea vor dura până la patru luni. Trebuie să știți că acestea vor pierde apă și vor deveni mai moi atunci când sunt decongelate.Înainte de a le pune la congelator, puneți-le într-o pungă cu fermoar sau într-o cutie ermetică.

Sperăm că acest truc v-a fost de folos. Următoarea data când cumpărați lămâi și nu știți ce să mai faceți cu ele, urmați trucul de mai sus. În momentul în care veți avea nevoie, nu va trebui decât să le scoateți din borcan.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.