S-ar putea părea că nu este nimic dificil în folosirea unei mașini de spălat: puneți doar niște haine, detergent de spălat, alegeți programul potrivit și magia poate începe. De fapt, aceasta este o concepție total greșită. 

Un detergent de spălat ales greșit sau cantitatea lui incorectă poate cauza o grămadă de probleme neașteptate, de la haine stricate până la nevoia de a apela serviciul de reparați pentru mașina de spălat.

În articolul de față veți descoperi ce greșeli face aproape fiecare dintre noi când spală rufe, fără măcar să ghicim despre consecințele negative pe termen lung.

Sursa: Social media

1. Capsule de spălat pentru încărcături mici

Capsulele de spălat ocupă primul loc în ceea ce privește comoditatea. Sunt simplu de utilizat și depozitat și constau într-o doză de detergent perfect măsurată.
O capsulă este concepută pentru cel puțin o încărcătură medie a mașinii de spălat. Înseamnă că atunci când îl adăugăm la încărcături mici creăm un efect suplimentar de detergenți chimici atât pe hainele noastre, cât și în mașina de spălat. Poate forma exces de sedimente în interiorul acestuia din urmă și poate deteriora pompele și motorul.

2. Uităm să aerisim mașina

Când închidem ușa mașinii de spălat imediat după ce scoatem hainele, o lăsăm într-o stare de umiditate crescută . Acest lucru, la rândul său, creează un mediu perfect pentru creșterea mucegaiului și a bacteriilor. Prin urmare, este mai bine să vă asigurați că îl lăsați întredeschis timp de 15-20 de minute.

3.Cantitate insuficientă de detergent de spălat

Am menționat deja consecințele folosirii unei cantități în exces de detergenți de spălat în punctul despre spălarea capsulelor. Cu toate acestea,  nu înseamnă că adăugarea unei cantități mici de praf de spălat ne salvează hainele. Dimpotrivă, o cantitate mică de detergent de spălat nu va spăla corect rufele. Este logic că le vei spăla mai des, ceea ce, la rândul său, le va reduce durata de viață.