La început de săptămână, vremea va continua să se încălzească în estul și sud-estul țării. Cerul va fi acoperit de nori în Maramureș, Crișana, nordul Transilvaniei și al Moldovei, unde vor fi averse. Spre seară sunt anunțate ploi în regiunile sud-estice.

Aversele vor fi însoțite de tunete și fulgere, iar la munte cantitățile de apă vor depăși 15 litri pe metrul pătrat. Vântul va sufla cu putere la altitudini mari unde rafalele vor depăși 60-70 de km pe oră. Temperaturile maxime ale acestei zile vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade celsius.

Sursa: Social media

În partea de est a României vor fi 23 grade la Iași, 21 de grade celsius se vor înregistra la Suceava, 26 de grade sunt prognozate la Galați, iar la Constanța vor fi 24 de grade celsius în termometre la început de săptămână.

În vestul ţării se vor înregistra 19 grade la Oradea și 21 de grade celsius la Timișoara. Ȋn centrul țării vor fi 20  de grade la Cluj-Napoca, 21 de grade celsius se vor înregistra la Sibiu, 21 de grade vor fi la Braşov, iar la Miercurea Ciuc  se vor înregistra 19 grade celsius, astăzi, 26 septembrie.

Vremea astăzi în București

Las început de săptămână, vremea în Capitală va fi în general frumoasă cu cer parțial noros. Vântul va sufla cu 9 km/h dinspre VSV, iar temperatura maximă a zilei va fi de 26 de grade celsius.

La noapte, cerul va fi mai mult noros, însă, nu se vor semnala precipitații. Vântul va sufla cu o intensitate de 9 km/h dinspre NNV, iar temperatura nocturnă va fi de 14 grade celsius.

Vremea mâine în țară

A doua zi a săptămânii vine cu vreme instabilă, cerul va avea înnorări și pe arii extinse vor fi averse. În regiunile vestice și în zonele montane cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte la altitudini mari. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în jumătatea de nord-vest, unde vremea va fi caldă, iar în sud-estul teritoriului va fi deosebit de caldă.