Israel este o țară plină de tradiții și istorie. Dacă îți dorești să o vizitezi, va trebui să te conformezi cu diferite lucruri.

Israel este o destinație foarte iubită și apreciată de iubitorii de călătorie. Țara atrage sute de mii turiști anual care merg să se bucure de peisajele frumoase și să cunoască obiceiurile locului. Pentru o vacanță pe cinste, ai nevoie să știi câteva informații utile. Iată ce nu trebuie să faci aici.

1. Ai nevoie de o ținută decentă

Hainele tale au nevoie de imprimeuri simple, care să nu atragă atenția. Nu purta imprimeuri religioase sau politice și nu discuta despre aceste subiecte. Există câteva locuri sfinte pe care le puteți vizita și aveți nevoie de haine care să vă acopere. Pantalonii sau scurtele scurte sunt interzise, la fel și decolteul, reprezentând o lipsă de respect. Într-o moschee se poartă jihab sau o eșarfă care să vă acopere capul.

2. Nu discuta despre politică sau religie

Mai bine bucură-te de vacanță și lasă deoparte astfel de subiecte. Multă lume cunoaște conflictele, precum și istoria țării. Vei trezi un cuib de viespi dacă vei deschide un astfel de subiect cu unul dintre localnici. Mai bine vizitează și vorbește despre vreme, decât să te intereseze chestiunile politice.

3. Nu atinge o persoană de sex opus ortodoxă

Legile evreiești ortodoxe restricționează contactul fizic cu o persoană de sex opus, doar dacă face parte din familie. Deși mulți israelieni nu ar avea o problemă cu această regulă, evreii foarte credincioși vor păstra o distanță mai mult decât decentă. Nu ar trebui să vă mire faptul că vă cer să vă mutați locul în mijloacele de transport în comun.

Sursa foto: Social media

4. Stai nemișcat când auzi sirena în Ziua Comemorării Holocaustului

Două zile pe an se comemoreaă evenimente tragice care au avut loc secolul trecut. Timp de un minut tot statul se oprește și stă nemișcat. În Ziua Memorialului pentru Soldații căzuți din Israel și în Ziua Comemorarii Holocaustului, ambele ținute în jurul primăverii, se aude o sirenă în toată țara o dată dimineața și seara. Este o lipsă de respectă să îți continui activitatea în acest moment.

5. Rămâi alături de ghizi

Poate că îți place să te aventurezi singur și să descoperi lucruri noi, dar Israel nu este cea mai bună opțiune pentru asta. Zonele populate și aglomerate sunt în regulă, dar satele îndepărtate ar trebui evitate, dacă vrei să explorezi locul. Țara a fost lovită de război și încă mai pot exista zone de câmpuri minate, care te pun în pericol.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.