Reclamă
Reclamă

Părul gras este o preocupare majoră atât pentru bărbați, cât și pentru femei. O problemă des întâlnită a părului este prezența mătreții. Dacă aveți această problemă, nu cheltuiți bani pe produse scumpe, dar faceți un alt lucru. În loc să bei un shot de vodcă, păstrează-l pentru părul tău.

Iată care sunt beneficiile vodcăi pentru părul tău

Diferiți specialiști sunt de acord că vodca este una dintre cele mai nobile băuturi pentru îngrijirea părului. Este chiar mai eficientă decât oțetul de mere pe care îl recomandăm atât de des. Votca are proprietăți antimicrobiene și antiseptice, eliminând bacteriile care amenință bunăstarea părului, în special mătreața.

Sursa: Social media

Deși deocamdată nu există dovezi științifice dovedite prin studii aprofundate, experții au ajuns la concluzia logică că poate avea mai multe beneficii, în special pentru părul gras. Explicația constă în faptul că conținutul ridicat de etanol (aproximativ 40 de grade) și pH-ul său scăzut (în jur de 4) îl fac un ingredient eficient pentru a controla pH-ul părului și pentru a acționa, combătând astfel părul excesiv de gras.

Votca ajută la diluarea, dizolvarea și curățarea grăsimii și a altor reziduuri de produse, precum și a resturilor care s-ar fi putut acumula pe păr și scalp. În consecință, va fi unul dintre cele mai bune produse de curățare a părului.

Reclamă

Și ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, vodca nu numai că va îndepărta părul gras sau va reduce semnificativ mătreața, dar va spori și circulația sângelui la nivelul scalpului.

De asemenea, mai poți pune puțină votcă în șamponul pe care îl folosești. Așadar, dacă te confrunți cu această problemă, n-ar strica să iei în calcul și folosirea de votcă pentru a scăpa de mătreață. În cazul în care nu ai tu această problemă, prietenii îți vor mulțumi dacă le vei împărtăși acest articol.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro