Cumpărat din comerț sau produs în propria gospodărie, vinul se numără printre cele mai consumate băuturi alcoolice. Românii sunt mari iubitori de vin, însă majoritatea îl preferă și îl consideră mai gustos pe cel produs la țară. 

Deși despre vinul de țară se crede că este mult mai sănătos, adevărul este cu totul altul. Cercetătorii au făcut noi descoperiri și au explicat de ce este atât de toxic pentru organism.

Vinul de țară, otravă curată pentru organismul uman

Invitat în cadrul podcast-ului lui Cătălin Măruță, medicul Radu Țincu a explicat motivul pentru care vinul de țară este nociv pentru organismul uman.

„Cătălin Măruță: În vin, de exemplu, povesteam la un moment dat cu Cosmin Tudoran, cel care a devenit somelier, cânta la Casa Loco, și spunea: <<Băi Măruță, toată lumea zice în felul următor: vinul ăla de țară, ăla e cel mai bun. Dar lumea nu știe că dacă compari un vin de țară, și nu vorbesc în general.

captură youtube

Există poate și excepții. Dar dacă compari vinul ăla de țară cu vinul din comerț, o să-ți dai seama că vinul ăla din comerț e mai sănătos. Pentru că e ținut în parametrii.

Radu Țincu: Și e verificat. Pentru că pot să apară tot felul de procese care dăunează. Dar nu că dăunează. De exemplu, lumea nu știe că dacă mucegăiesc anumite alimente, mucegaiurile eliberează niște toxine care promovează cancerul.”, au spus cei doi, în cadrul podcast-ului.

@vallyro77 #foryoupage #viralvideo #informatiiutile #podcast #acasalamaruta #invitat #radutincu #doctor #toxicolog #catalinmaruta #pentruvoi #tiktokviral #vallyro77 #fypシ #informatiigratis #tiktokromania #?? ♬ sunet original – valentinvallyro

Radu Țincu: „Trebuie să fim atenți ce consumăm”

pixabay

Medicul a mai menționat un aspect destul de important: procesul de fermentare. În timpul acestui proces, nu sunt cunoscute bacteriile cu care fermentează.

„Adică stimulează genele care stau la baza dezvoltării diferitelor forme de cancer. Asta s-a descoperit acum vreo 30 de ani și a pornit de la alune. Alunele care au stat și s-au mucegăit conțineau niște toxine care erau capabile să inițieze procese de cancer. 

pixabay

Și atunci, de-aia trebuie să fim atenți ce consumăm. Și trebuie să fim atenți nu doar din perspectiva toxică. Vedem, uite, fermentarea… faptul că un vin fermentează. Nu știm exact cu ce bacterii, nu știm exact ce metabolism.

Bacteriile alea sunt niște organisme care devarsă. Cum noi mergem la toaletă și avem un proces de excreție, și ele au un proces de excreție. Și toți produșii ăia toxici se regăsesc în produsul alterat.”, a explicat medicul.