Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat recent că trei categorii de persoane din România vor primi vouchere de la stat în valoare de 4.000 de lei.  

Potrivit oficialului, este vorba despre familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta de peste 60 de ani și plafonul de venit până în 2.000 de lei, precum și persoanele cu dizabilități. Cu toate acestea, Marcel Boloș a subliniat că doar cei care îndeplinesc anumite condiții vor putea beneficia de această sumă. 

Marcel Boloș, anunț important pentru români! Cine primește 4.000 de lei de la stat

Banii oferiți pot fi utilizați pentru repararea locuințelor și, în plus, beneficiarii pot obține un voucher pentru electrocasnice, care să contribuie la reintegrarea socială. 

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru cele trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani și plafonul de venit până în 2.000 de lei, dar și persoanele cu dizabilități. Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat”, a explicat ministrul.

Vești bune pentru acești români! Se dau 4.000 de lei de la stat. Marcel Boloș a anunțat chiar acum

La ce pot fi folosiți banii. Anunțul lui Marcel Boloș

Valoarea voucherului este de 4.000 de lei pentru repararea locuințelor și, în plus, beneficiarii pot primi și un voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 de lei. 

Marcel Boloș a anunțat că programul are ca țintă 220.000 de beneficiari, conform programului operațional stabilit. Această inițiativă oferită de guvernul român este deosebit de importantă pentru ajutorarea celor care se află în situații dificile și ar putea să ofere oamenilor posibilitatea de a-și îmbunătăți condițiile de trai și de a-și crește șansele de reintegrare socială. 

Acesta este doar unul dintre ajutoarele pe care le-au primit românii de la stat. Românii nevoiași au primit, sau vor primi, pachete alimentare, vouchere pentru alimente, vouchere pentru plata facturilor, dar și mai mulți bani la pensie.