Mireasa își va da jos rochia abia după trei zile.

Nunta romilor este foarte diferită față de cea a românilor. Nunta țigănească are o cultură aparte și este încărcată de tradiție. Este mult mai colorată și mai veselă față de nunta românilor. Totuși, puțini sunt cei care știu lucruri despre tradițiile romilor. 

Nunțile sunt deosebit de importante la români. Acesta este momentul în care doi îndrăgostiți își unesc destinele pentru totdeauna. Același lucru putem spune și în cazul romilor. Totuși, nunta lor este mult mai diferită față de cea a românilor. Nunta țigănească este plină de veselie și foarte colorată.

Pixabay

Mireasa își va da jos rochia abia după trei zile

De fel, la romi, tinerii însurăței sunt aproape copii. Aceștia sunt aleși încă de la o vârstă fragedă. În cazul în care familia nu este de acord cu relația tinerilor, bărbatul va fura mireasa și vor sta ascunși mai multe zile într-un loc. Până atunci, familia va trebui să se gândească ce decizia va lua pentru viitorul celor doi soți.

În cele mai multe dintre cazuri, familiile sunt de acord cu relația viitorilor soți, iar familia îi va primi înapoi acasă. Însă, în cazul în care familia nu va fi de acord cu relația celor doi, se va isca o întreagă controversă în cazul în care familia tânărului nu se va înțelege cu familia fetei.

Totuși, există un obicei care la români nu se practică. Când cuplul se va căsători, mireasa va fi nevoită să poarte rochia pentru câteva zile. Așadar, mireasa trebuie să poarte rochia 3 zile, timp în care nu va avea voie să o dea jos. Mai mult, ea va trebui să doarmă îmbrăcată cu ea. Pe lângă rochia de mireasă pe care o va purta non-stop timp de trei zile, mireasa nu va avea voie să-și strice cocul sau să-și dea coroana jos din cap. Ea se va putea îmbrăca normal abia după ce nunta se va termina complet.

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.