Roșiile sunt legumele cele mai consumate de toată lumea. Culoarea lor inspiră fericire, iar gustul este potrivit pentru multe combinații alimentare. Ele au câteva cerințe privind depozitarea lor în casă pentru a rămâne cât mai proaspete și savuroase.

Temperatura le afectează în mod direct pe acestea și contribuie la gustul pe care îl au. Dacă sunt depozitate la frigider, prospețimea lor nu va rezista pentru mult timp și vor deveni fade.

Dacă îți dorești ca roșiile tale să rămână cât mai gustoase, trebuie să știi să spațiul de depozitare contează cel mai mult. Un studiu făcut de Institutul Național de Cercetare Agricolă din Franța a arătat că refrigerarea oprește producerea de noi arome și le deteriorează pe cele deja existente. S-a observat impactul condițiilor interne de depozitate asupra compușilor din alimente.

Sursa foto: Pixabay

Unde se depozitează roșiile după ce le-am cumpărat

Cel mai bun loc este chiar blatul de bucătărie și lăsate la temperatura camerei. O a doua variantă este un loc răcoros precum o pivniță sau o cămară, ferită de razele soarelui. Acest loc este perfect pentru roșiile coapte. Pentru a le păstra prospețimea, legumele se vor depozita cu tulpina în jos, astfel este împiedicată umezeala și apariția bacteriilor sau mucegaiului.

Pentru roșiile care nu s-au copt îndeajuns, se respectă același principiu. Tulpina va fi în jos în momentul în care se așează, într-o pungă pe hârtie, pentru a ajuta la coacere. Dacă au cumpărat prea multe roșii, se recomandă păstrarea lor la temperatura camerei timp de o zi înainte de a le consuma.

Dacă ești nevoit să le ții în frigider, sunt câteva lucruri de făcut pentru a le păstra cât mai mult timp. Cel mai bine ele se consumă gătite, fiindcă își pot pierde din savoare. De exemplu, pentru un sos de paste sau o supă, este o alegere excelentă.