Iată de ce e indicat să îți controlezi furia și să stai departe de supărări

Tot ceea ce trăim la nivel emoțional are legătură directă cu organismul nostru. Vrem să credem sau nu, cumulul de trăiri negative ne influențează sănătatea deseori într-un mod agresiv. Furia este unul dintre sentimentele care ne pot afecta grav.

Furia, factor de amenințare directă pentru ficat

Furia și resentimentul sunt două trăiri cu care fiecare persoană în parte se confruntă foarte des. Cu siguranță poți fi încercat de acest sentiment din cele mai puerile motive pentru alții, dar percepute de tine cu o mare însemnătate.

La capătul celălalt al acestor stări emoționale se află însă, fie că percepem acest lucru sau îl ignorăm, sănătatea noastră.

Nu vorbim doar despre cea emoțională ci și despre sănătatea fizică. Furia este un sentiment care aduce în jurul tău o vibrație joasă. Astfel, organismul tău percepe acest lucru la nivel cognitiv ca pe o amenințare. Ficatul, unul dintre marile organe ale omului, înmagazinează aceste impulsuri și le depozitează. În timp, totul se transformă în boală.

Ulcerul la stomac poate fi produs pe fond de stres

Trăim într-o lume în care timpul a devenit un real dușman al tuturor. Dorința de a concretiza imposibilul, de a alerga constant după foloase materiale duc la un nivel de stres crescut. Mai ales în rândul tinerilor, acesta a atins în ultimii ani un nivel alarmant. Din nefericire, stresul care ne macină psihicul vine cu urmări și la nivel fizic, afectându-ne sănătatea.

Numeroase cazuri de declanșare a ulcerului la stomac au fost cauzate de problemele ce țin de agitație, stres și nervi. Din același sector cu furia, aceste trăiri nu îti vor face deloc bine pe termen lung. Odată instalat, ulcerul la stomac produce dureri și disconfort fiind deseori greu de ținut sun control chiar și cu medicamentație.

Astfel, pentru un organism care să funcționeze în parametrii optimi este ideal să stai departe de tot ceea ce îți produce o astfel de stare precum furia, resentimentul, panica, stresul.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.