În mass-media și în discuțiile cu prietenii, sunt mereu promovate avantajele mașinilor cu transmisie automată. Acestea fac condusul mult mai puțin stresant și vă scutesc de necesitatea de a schimba vitezele manual.

Cu toate acestea, unele persoane consideră că mașinile cu cutii de viteze automate sunt „supraevaluate”, având în vedere unele dintre dezavantajele pe care le au.Ce sunt acestea? Iată o privire asupra celor 2 aspecte negative principale ale transmisiilor automate.

Care sunt principalele dezavantaje ale unei mașini automate?

Un serviciu de întreținere costisitor

Mașinile automate oferă mai multe avantaje de conducere și sunt, în mod natural, mai scumpe. În plus, întreținerea și repararea acestui tip de vehicul pot fi, de asemenea, costisitoare. Acest lucru se datorează faptului că sistemul unei cutii de viteze automate este mai complex și, prin urmare, mai dificil de reparat. Piesele de schimb sunt rare, ceea ce poate explica costurile ridicate de reparații.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

În plus, schimbul de ulei al unei cutii de viteze automate trebuie efectuat la fiecare 25-50.000 de kilometri, conform recomandărilor producătorului, iar prețul variază între 350 și 600 de euro, în funcție de modelul de vehicul. Rețineți că la schimbul de ulei se pot adăuga și alte intervenții, și anume, schimbarea filtrului, adăugarea de lichid de transmisie pentru cutiile de viteze automate (în medie la fiecare 50.000 km) sau reprogramarea cutiei de viteze.

Sursa: Social media

În cele din urmă, dacă există o problemă gravă cu cutia de viteze automată, este posibil să trebuiască să o înlocuiți, ceea ce poate costa până la 3.000 de euro.

Consum ridicat de combustibil (modele mai vechi)

Automat sau manual? Care dintre aceste moduri consumă mai mult combustibil? Mașinile cu cutii de viteze automate consumă mai mult combustibil decât cele cu cutii de viteze manuale. Prin urmare, nu este neobișnuit să constatăm că mașinile automate consumă cu aproximativ 10-15% mai mult combustibil decât cele manuale.

Un alt dezavantaj al mașinilor cu cutie de viteze automată este că sunt considerate prea monotone pentru a fi conduse. Într-adevăr, deși oferă o experiență de conducere mai confortabilă, nu toți șoferii preferă acest tip de vehicul. Unii șoferi le consideră pur și simplu mai puțin plăcute de condus.

Ar trebui să aleg o mașină cu transmisie manuală sau automată?

După cum puteți vedea, alegerea unei mașini automate sau manuale va depinde de profilul și preferințele fiecărui șofer.

În timp ce unii oameni consideră că o mașină cu transmisie manuală este mai economică, alții preferă confortul și vor să nu mai depună efort, mai ales atunci când conduc în orașele mari.

Înainte de a face o achiziție, vă sfătuim să analizați în profunzime ambele sisteme. Avantajele și dezavantajele pot varia în funcție de tehnologia aplicată de fiecare producător auto.

Dacă cunoașteți un pasionat sau un expert în domeniul auto din zona dumneavoastră, nu ezitați să îl rugați să vă ajute să luați cea mai bună decizie în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de buget.