Oglinda este un obiect decorativ utilizat frecvent la interior, iar suprafața sa este destul de lucioasă încât formează o imagine. Oglinzile sunt folosite încă din antichitate, primele regiuni unde au apărut aceste accesorii fiind China și Egiptul Antic. 

Oglinzile moderne din sticlă au fost realizate începând cu secolul al XII-lea, la început în Murano, Veneția. În prezent, acestea se găsesc peste tot, în camerele de hotel, băi, dormitoare, pe stradă… și chiar în lift. De ce este nevoie de oglinzi în lift?

Motivul pentru care în lift sunt montate oglinzi

Acestea au mai multe funcții, principala ar fi pentru a scurta timpul pe care oamenii îl petrec în lift. Indiferent dacă oglinda este utilizată pentru a aranja părul, hainele sau pentru a face o poză, timpul parcă trece mai rapid. Din motive de siguranță.

Amplasarea oglinzilor ajută în special persoanele în scaunele cu rotile să intre sau să iasă în siguranță din lift, fără a fi nevoie să se întoarcă. Pe lângă aceste lucruri, oglinzile au fost puse în lift pentru a ajuta persoanele care suferă de claustrofobie.

Lifturile din clădiri sunt adesea construite având un spațiu mic, creând pentru cei mai mulți un disconfort. Oglinda este recunoscută pentru sentimentul de mărire a spațiului, astfel că este utilizată pe scară largă pentru a trata anxietatea celor care suferă de acest disconfort în spațiile mici.

Tuturor ne place să ne uităm în oglinzile din lift. Care este rolul acestora în ascensoare Social media

De ce obișnuim să folosim oglinda

De la inventarea oglinzii, omenirea a început s-o utilizeze frecvent, în cât mai multe scopuri. În zilele moderne, oglinda este obiectul nelipsit, fără de care probabil ziua ar lua o întorsătură negativă pentru cei mai mulți dintre noi. Oglinzile îndeplinesc multe funcții, toate vizuale, printre care: le permit doamnelor să se vadă în momentul în care se machiază, le permit tuturor să-și analizeze figura sau să vadă în întregime în haine noi.