Iată de ce trebuie să torni turmeric pe plante.

Cu nuanța sa galbenă distinctivă și aroma inconfundabilă de piper, turmericul este un condiment foarte apreciat în gastronomie, în special în bucătăria indiană. Datorită numeroaselor sale proprietăți benefice, este o adevărată comoară pentru sănătate.

Dar, pe lângă colorarea și aromatizarea mâncărurilor noastre, această plantă erbacee este un aliat neașteptat în îngrijirea plantelor noastre. Descoperiți toate virtuțile sale și cum să o folosiți în grădina dumneavoastră.

Turmeric, beneficii pentru sănătate

În afară de aroma sa recunoscută, turmericul este adesea folosit în scopuri medicinale. Are proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante, printre altele. Beneficiile sale pentru sănătate sunt nenumărate: ameliorează tulburările digestive, previne diverse boli cronice, oferă organismului o sursă importantă de vitamina C și, datorită curcuminei pe care o conține, are efecte antiinflamatorii semnificative.

În plus, această plantă este adesea recomandată pentru tratamentul meteorismului abdominal, indigestiei și hipercolesterolemiei.

Sursa: Social media

Care sunt beneficiile turmericului asupra plantelor tale?

Beneficiile turmericului nu se opresc aici: este, de asemenea, un aliat foarte valoros în tratarea plantelor.

Printre principalele sale beneficii în grădină: vindecă bolile plantelor, are un efect fungicid, acesta respinge paraziții și insectele care invadează plantațiile.

În ceea ce privește grădinăritul, există, desigur, o serie de îngrășăminte chimice și pesticide industriale. Dar, nu mai este nevoie să spunem că aceste substanțe sunt încă dăunătoare pentru mediu. De asemenea, acestea pot avea efecte periculoase asupra oamenilor și animalelor.

Prin urmare, pentru a evita aplicarea constantă a acestora, ar fi bine să folosim unele alternative bazate pe agenți naturali. Acesta este motivul pentru care utilizarea turmericului poate fi foarte util.

Această plantă erbacee conține o substanță numită „curcumină”, care este un antioxidant foarte puternic, cu efecte antimicrobiene și antiinflamatorii remarcabile. Pe lângă faptul că ne stimulează sistemul imunitar, are și beneficii uimitoare pentru plantele noastre.

De exemplu, are puterea de a elimina multe tipuri de boli: în loc să folosiți tratamente chimice, puteți pur și simplu să presărați o cantitate bună de pudră de turmeric pe zonele infectate. În acest fel, puteți trata cu ușurință boli comune, cum ar fi otrăvirea, celebra „boală a otrăvii”, care este cauzată de o ciupercă ce atacă adesea culturile și plantele, în special în timpul schimbărilor de temperatură și când umiditatea este ridicată.

Cum procedați? Se prepară un amestec din două părți de cenușă și o parte de turmeric și se aplică direct pe plantă. Ca un bonus, acest remediu va acționa și ca un pesticid natural. Mirosul puternic al condimentului va împiedica insectele și dăunătorii să vă deterioreze plantele.

Bine de știut: în loc să o cumpărați, puteți crește cu ușurință această plantă acasă. În acest fel, vă puteți bucura de o recoltă generoasă acasă!

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.