Orice bună gospodină trebuie să știe acest truc!

Știați că vă puteți degresa cuptorul fără a utiliza substanțe chimice care sunt adesea dăunătoare mediului? Și din motive întemeiate, cu o simplă mână de sare, poți scăpa de cea mai încăpățânată murdărie din cuptorul tău.

CITEȘTE ȘI – Cel mai tare truc de curățenie! Cum se elimini petele de calcar de pe capul de duș

Pe lângă beneficiile acestui truc, vei reuși să economisești și bani, având în vedere că nu va mai trebui să achiți produsele de curățenie. Dacă utilizați acest truc, interiorul cuptorului dvs. va străluci fără a folosi substanțe chimice costisitoare.

Sursa: Social media

Cum se curata cuptorul cu sare?

Înainte de a folosi acest truc formidabil, este mai întâi necesar să îndepărtați toate părțile detașabile prezente în interiorul dispozitivului, cum ar fi grilajele și plăcile.

Folosește sare grunjoasă care are multe beneficii pentru întreținerea interiorului cuptorului tău. Sarea, acest produs natural este ideal pentru curățarea cuptorului deoarece este considerat un purificator puternic. Acțiunea abrazivă a sării vă ajută la slăbirea tuturor urmelor de grăsime din cuptor.

Amestecați 250 g de sare grunjoasă în 1/2 litru de apă pentru a obține un amestec omogen. Se aplică apoi pe zonele încrustate cu grăsime și se lasă să acționeze un sfert de oră. Cu o cârpă umedă clătește toate suprafețele pe care ai pus sare grunjoasă și gata! Cuptorul tău va străluci și poți să-ți iei rămas bun de la murdărie.

Alte modalități de a curăța cuptorul cu un ingredient simplu

Pentru aceasta, va fi necesar să turnați șase linguri de bicarbonat într-un bol și apoi să adăugați două linguri de apă. Această pastă care se va forma trebuie aplicată pe pereți și pe toate suprafețele interioare pline de grăsime ale cuptorului dvs.

Apoi, trebuie să lăsați să acționeze toată noaptea pentru a îndepărta murdăria în profunzime. A doua zi, tot ce trebuie să faci este să freci și să clătești cu un burete umed, iar mai apoi cuptorul tău va arăta ca nou.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.