Mâncarea mexicană este cunoscută în aproape toată lumea pentru gustul său.

De asemenea, mai este recunoscută pentru faptul că este foarte iute. Bucătăria mexicană este destul de diversificată. Cele mai cunoscute preparate culinare sunt: quesadilla, burrito, fajita, enchilada și taco. Așadar, dacă doriți să simțiți gustul cu adevărat mexican, trebuie să încercați unul dintre aceste preparate. 

Mâncarea mexicană este printre cele mai preferate de oameni. Dacă vrei să mănânci ceva foarte iute și nu știi ce, atunci mâncarea mexicană este cea mai bună alegere! Gama largă de condimente care sunt adăugate în timpul gătitului îi conferă preparatului culinar multe arome subtile.

Așadar, mâncarea mexicană devine foarte picantă după ce este adăugat ardeiul iute. Dar aici nu vorbim despre orice tip de ardei iute, ci despre celebrul jalapeno mexican.

Desigur că acest ardei iute nu este singurul lucru ce îi oferă iuțeală mâncării. Mai sunt și alte condimente cum ar fi chimenul, piperul negru, oregano mexican, pudra de ardei iute și multe altele.

social media

Cea mai picantă mâncare mexicană

Potrivit oamenilor de știință, iuțeala din ardeiul iute produce o substanță chimică numită capsaicină. Practic, această substanță produce senzație picantă și de arsură. Totuși, dacă mâncarea simplă mexicană ți se pare foarte iute, asta este o nimica toată! Trei dintre preparatele culinare picante din bucătăria mexicană te vor face să stai cu paharul de apă lângă tine.

Așadar, este vorba despre pollo, o supă de pui fierbinte… și la propriu și la figurat. Un alt preparat mexican foarte iute este sopa de camarones, care este tot o supă făcută din creveți din Guerrero. Iar un ultim preparat foarte picant este birria, care este o tocană iute de capră sau de oaie.

Așadar, principalele condimente pe care mexicanii le folosesc în mâncărurile lor sunt:

  • Chimenul
  • Pudra de usturoi
  • Scorţişoara
  • Oregano mexican
  • Coriandru
  • Pudra de ceapă
  • Pudra de ardei iute
  • Boia
  • Cuișoare
  • Piper negru.