Spania este una dintre cele mai frumoase țări pe care să le vizitezi. Are o mulțime de locuri care îți taie răsuflarea, iar istoria sa este una magnifică. În fiecare an, apar tot mai mulți turiști care să se bucure de minunățiile din Peninsula Iberică. Tot aici se găsește și o fântână din care curge vin, nu apă, așa cum suntem obișnuiți în mod normal. 

Orașele cunoscute precum Barcelona sau Madrid sunt vizitate de mulți turiști care se bucură de monumentele pe care le găsesc. Există și zone care nu sunt foarte cunoscute, dar merită vizitate din plin. Așa este și cu orașul Ayegui, din nordul Spaniei, unde te poți bucura de ceva nemaivăzut. Aici există o fântână diferită față de toate celelalte fiindcă, de la robinetul său curge vin.

De unde curge vinul

În zona Navarra, se găsește orașul Ayegui unde mulți băuturi de vin sunt așteptați. Aici poți găsi o regiune plină cu podgorii de viță de vie ce aparțin cramei Bodegas Irache. Ea a fost înființată în urmă cu peste o sută de ani, în 1891 și produce unele dintre cele mai bune soiuri de vin din lume.

Pentru a face băutura lor cât mai cunoscută și a ajuta pelerinii care trec prin zonă și sunt însetați, proprietarii cramei au decis să instaleze o fântână din care curge vin roșu. Toți călătorii din zonă pot degusta vinul, dar el trebuit băut cu măsură fiindcă este foarte tare. Chiar lângă aceasta, se află și o fântână cu apă pentru cei care nu consumă alcool.

Sursa foto: Social media

În aceeași zonă se află și Mănăstirea Irache, un complex uriaș în care turiștii vin să se relaxeze. Drumul este destul de anevoios, dar merită efortul pentru frumusețea locului, dar și pentru un pahar de vin gratis. Denumită „Fântâna vinului”, ea se află pe drumul francez, chiar la poalele muntelui Montejurra.

Este la o distanță de doi kilometri de orașul Estella și se merge prin suburbii, se trece de cotitura spre Albergue Oncienda și se urcă până la Ayegui. La această fântână curge vin 24 de ore pe zi, iar când se epuizează, durează câteva ore pentru ca rezervorul să fie umplut.