Un bideu este un lucru care poate înlocui hârtia igienică. Poate fi folosit ca instrument suplimentar de igienă după folosirea toaletei. De asemenea, bideurile sunt utile persoanelor care au probleme de digestie și femeilor în timpul menstruației. 

Poate că și tu te-ai aflat în situația în care nu știai sigur cum se folosește un bideu. De aceea, am explicat pas cu pas cum se face corect acest lucru.

Cum se folosește corect un bideu

Pasul 1. Folosiți toaleta Înainte de a merge la bideu. Folosește toaleta ca întotdeauna. Puteți folosi sau nu hârtie igienică după aceea – depinde de dumneavoastră.

Tu știai asta? Cum se folosește corect un bideu
Pixabay

Pasul 2. Stați pe bideu. Din nou, depinde de tine cum să stai pe bideu – cu fața la robinet sau cu spatele la robinet. În prima poziție, este mai convenabil să porniți apa, dar dacă purtați pantaloni, va trebui să îi dați jos.

Pasul 3. Reglați presiunea și temperatura apei. Înainte de a vă apropia de robinet, setați o temperatură și o presiune confortabilă a apei. Unele modele au o presiune foarte puternică, așa că aveți grijă.

Pasul 4. Așezați-vă pe bideu până când simțiți curgerea apei. Poziționați-vă astfel încât apa să intre în locurile pe care doriți să le spălați. Acest lucru va face procesul mai rapid și mai ușor. Unele bideuri pot fi umplute cu apă precum căzile mici.

Tu știai asta? Cum se folosește corect un bideu
Pixabay

Pasul 5. Spălați părțile necesare corpului. Folosește-ți mâinile pentru a te spăla bine. Imaginați-vă că faceți o baie sau un duș – vă va ușura lucrurile mult.

Pasul 6. Îndepărtați surplusul de apă. Îndepărtați excesul de apă cu un prosop sau hârtie igienică. Unele bideuri au funcție de uscare. Puteți folosi asta în loc de un prosop.

Pasul 7. Spălați-vă mâinile. Nu uitați să vă spălați mâinile cu apă și săpun după ce ați folosit bideul.

Tu știai asta? Cum se folosește corect un bideu
Pixabay

Cum se folosește un bideu conectat la toaletă

Tu știai asta? Cum se folosește corect un bideu
Bright Side

Unele bideuri sunt conectate la toaletă și arată ca un mic robinet în interior. Tot ce trebuie să faceți este să setați presiunea și temperatura apei fără să vă ridicați.

De asemenea, poate exista un duș special lângă toaletă. Îndreptați capul de duș spre toaletă și apăsați butonul. Odată ce ai terminat, spală-te pe mâini.