Dacă vrei ca mașina ta de spălat să reziste mai mult timp, ai grijă la următoarele lucruri.

Mașina se spălat este o invenție iubită de toată lumea. Tot ce trebuie să faci este să pui hainele în cuvă, adaugi detergent și îi dai drumul, iar de aici, mașina va face totul. Pentru a păstra o durată cât mai îndelungată atât a sa, cât și a hainelor, evită următoarele greșeli.

1. Folosești pernuțele de detergent pentru haine puține

Pernuțele sau capsulele cu detergent lichid au devenit tot mai cunoscute și au foarte multe avantaje. Ele au un parfum persistent și pot conține balsam, astfel încât să dozezi detergentul pentru spălat. Cele mai multe gospodinele folosesc o pernuță pentru câteva haine care sunt băgate la mașina de spălat, ceea ce nu este tocmai potrivit.

Ele sunt foarte concentrate și au fost concepute pentru a fi folosite pentru o cuvă plină cu haine, reprezentând capacitatea maximă a mașinii. Dacă ai doar câteva hăinuțe, folosește, mai bine, un detergent lichid și pune o cantitate redusă din el

2. Folosești prea mult detergent pudră

Detergentul pudră este mai eficient în curățarea petelor de grăsime sau de transpirație. Granulele din detergent se depun pe mecanismele importante ale mașinii de spălat și pot ajungă să nu mai funcționeze. Pudra nu se dizolvă la fel de bine precum detergentul lichid, care este mai eficient în acest sens. Acesta se folosește în cantități moderate și lasă mai puține reziduuri pe hainele sau în mașina de spălat.

Sursa foto: Pixabay

3. Pui detergentul peste haine

Sertarele pentru detergent nu au fost concepute degeaba și ar trebui folosite de orice gospodină. Mașina de spălat eliberează detergentul doar în anumite faze ale ciclului de spălare. Când îl pui direct în cuvă, peste haine, el nu se mai distribuie uniform, dar unele granule nu se dizolvă cum ar trebui, rămânând pete haine sau unele granule chiar întregi. Tot ele se pot aduna pe sistemul de scurgere alături de balsamul de rufe și poate bloca sistemul. Dacă vrei ca hainele tale , dar și mașina de spălat să aibă o viață cât mai lungă, folosește sertarul special.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.