Tigăile tale sunt pătate, pline de grăsime și nu știi cum să le cureți?Am descoperit câteva moduri de a vă curăța tigăile și de a le reda strălucirea de altădată. Cea mai bună parte este că probabil aveți deja instrumentele de curățare de care aveți nevoie acasă. 

Continuați să citiți articolul pentru a afla cum să vă curățați oalele și tigăile, astfel încât să arate la fel de bine ca în ziua în care le-ați cumpărat.

Sursa: Social media

1.Oțet și apă clocotită

Fierbeți o cantitate egală de oțet și apă într-o tigaie pentru a îndepărta petele de arsură. Asigurați-vă că adăugați suficient lichid pentru a acoperi complet orice pete. Puneți amestecul la fierbere la foc mediu și lăsați-l să fiarbă până când vedeți că orice fel de depunere începe să se desprindă. Opriți focul, aruncați amestecul și spălați tigaia cu apă și săpun odată ce s-a răcit. Ca alternativă, utilizați o perie de frecat cu mâner lung pentru a curăța tigaia imediat după ce ați oprit aragazul, astfel încât oala să fie încă fierbinte.

2.Bicarbonat de sodiu și oțet

Combinați un raport egal de bicarbonat de sodiu și oțet pentru a face o pastă de curățat. Aplicați pasta pe tigaie și lăsați-o să stea timp de 20 de minute. Apoi, luați un burete sau un tampon de curățat și înlăturați orice pete.

3.Ketchup și sare

Încercați ketchup și sare pentru a restabili tigăile pătate. Acidul din roșii va ajuta la îndepărtarea petelor vechi. Doar adăugați un strat de ketchup pe tigaie și frecați-l cu o cârpă moale. Această metodă este cea mai bună pentru tigăile de cupru și probabil că nu va avea prea mult efect asupra tigăilor antiaderente.

4.Bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Utilizați bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen pentru a vă curăța tigăile. Adăugați aproximativ 50 g de bicarbonat de sodiu peste tigaie. Apoi, adăugați 2-3 linguri (30-44 ml) de peroxid de hidrogen până obțineți o pastă groasă.  Lăsați amestecul să stea până la 2 ore. Îndepărtați amestecul și orice exces de murdărie cu un burete moale și bucurați-vă de tigaia curată.