Orice bună gospodină trebuie să știe!

Unele suprafețe din casa dumneavoastră au tendința de a acumula mult praf. Din fericire, acest lucru poate fi combătut cu un truc folosit de muzee. Rezultatele vor fi cu siguranță pe placul dumneavoastră.

Uneori, eliminarea prafului poate fi mai obositoare și mai consumatoare de timp decât se aștepta. Pentru a face această sarcină mai ușoară, există un truc folosit de unele muzee.

Cum să prevenim și să scăpăm de praf pe termen lung?

Pentru a elimina praful care se acumulează pe diverse suprafețe și pentru a preveni apariția acestuia, puteți apela la glicerină. Acest produs, utilizat în industria alimentară, va face ca suprafețele să strălucească mai repede și mai ușor. De asemenea, va împiedica formarea prafului pe mobilă.

Sursa: Social media

Cum pot folosi glicerina pentru a îndepărta praful?

Pentru a îndepărta praful de pe suprafețele dvs., începeți prin a amesteca 1 lingură de glicerină într-un  litru de apă. Apoi înmuiați o cârpă curată în această soluție timp de 10 minute, stoarceți-o și lăsați-o să se usuce. În cele din urmă, ștergeți pur și simplu cârpa înmuiată în acest amestec peste mobilă și alte suprafețe prăfuite pentru a spune adio prafului.

Alte modalități de combatere a prafului

În timp ce glicerina poate fi folosită pentru a îndepărta praful de pe mobilă și de pe alte suprafețe, există și alte modalități de a face acest lucru, inclusiv:

Oțet de apă pentru a îndepărta praful

Oțetul alb este folosit pentru multe treburi casnice și poate fi folosit și pentru a controla praful. Pentru a face acest lucru, turnați o jumătate de cană de oțet alb într-un litru de apă și adăugați câteva picături de ulei esențial la alegere. Va trebui doar să vă procurați o cârpă sau o lavetă, să o înmuiați în această soluție și să vă ștergeți praful de pe mobilă și de pe alte suprafețe.

Oțet apă și ulei vegetal pentru a îndepărta praful de pe suprafețele din lemn

Dacă aveți o podea, acest amestec va funcționa eficient. Într-un recipient, turnați o jumătate de cană de oțet alb, o linguriță de ulei vegetal și o cană de apă. Înmuiați o cârpă în soluție și apoi ștergeți praful de pe suprafață.

 

Oțet de apă și ulei de măsline pentru a îndepărta praful de pe podelele din lemn

Acest sfat este perfect pentru a îndepărta praful de pe podelele din lemn. Tot ce trebuie să faci este să amesteci trei sferturi de cană de ulei de măsline și o jumătate de cană de suc de lămâie cu un litru de apă. Odată ce amestecul este omogen, tot ce trebuie să faceți este să îl curățați.

Este posibil să lupți împotriva prafului și să previi apariția acestuia datorită unor ingrediente simple care vor putea curăța în profunzime diferitele tale suprafețe.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.