Cartoful este probabil cel mai consumat aliment din lume.

  La prima vedere, pare ușor de preparat. Vrei să știi secretul bucătarilor pentru a face acasă cartofi prăjiți gustoși, aurii și crocanți? Citește în întregime acest articol, iar mai apoi ne vei mulțumi.

CITEȘTE ȘI – De ce trebuie să adăugați o lingură de ulei în apa clocotită? Trucul magic al bucătarilor

Reguli de aur pentru a pregăti cartofi prăjiți acasă

Când vrei să mănânci cartofi prăjiți, vrei mai ales ca ei să fie moi la interior și crocanți la exterior. Astfel,  pentru a obține o porție de cartofi prăjiți crocanți, trebuie să ținem cont de anumite reguli de aur.

Prima regulă importantă: alegeți cu mare atenție tipul de cartofi. Potrivit bucătarilor experimentați, cartofii făinoși cu coajă galbenă sunt cei mai potriviți pentru prăjit.

O altă regulă fundamentală: spălați-vă paiele de cartofi de mai multe ori pentru a elimina cât mai mult amidon. Apoi așezați-le pe un prosop de hârtie astfel încât să absoarbă chiar și cea mai mai mică picătură de apă.

Sursa: Social media

Care este acest faimos secret pentru a avea cartofi prăjiți delicioși? Doar presărați aproximativ trei lingurițe de sare în tigaie și lăsați-o să se încălzească timp de 5 minute.

Sarea va împiedica cartofii să nu se lipească de tigaie în timp ce se prăjesc. Acest truc este folosit și atunci când doriți să prăjiți cotlet sau fripturi. Sarea este apoi îndepărtată cu un prosop de hârtie. De asemenea, nu uitați să ștergeți bine tigaia cu o cârpă uscată.

Cum să prăjiți cartofi prăjiți crocanți buni?

După ce ai efectuat această operație, poți turna uleiul. Lăsați-l să se încălzească înainte de a pune cartofii. Mai apoi, acoperiți tigaia pentru a ajută la procesul de prăjit. În caz contrar, unele paie de cartofi prăjiți pot rămâne crude.

Mai întâi prăjiți cartofii la  foc mediu, apoi creșteți treptat focul pentru a deveni crocanți. Cel mai bine este să folosiți o spatulă de lemn pentru a vă întoarce cartofii prăjiți. Dacă le doriți fragede la interior și crocante la exterior, gătirea în două etape este esențială: de aceea, gătiți timp de 7 minute la foc mediu (160°C). Scurgeți-le și scufundați-le din nou timp de 2 sau 3 minute prin creșterea puterii focului (180°C). Această a doua prăjire va aduce tocmai la formarea acelei cruste aurii.