Iată cum poți economisi în momentul în care mergi la cumpărături.

Este timpul să economisiți bani și să descoperiți sfaturi pentru a vă gestiona mai bine bugetul. În prezent, ne confruntăm cu prețuri care se află în creștere de la o zi la alta, care ne forțează să ne stabilim atent bugetul când mergem la cumpărături la supermarket.

Lista de cumpărături inversă: trucul care te va ajuta să economisești bani

Sursa: Social media

De regulă, înainte de a merge la cumpărături, facem cu toții o listă cu produsele de cumpărat pe care le considerăm esențiale pentru săptămână sau luna respectivă. Cu toate acestea, există o soluție alternativă la aceasta: lista de cumpărături inversă. Acesta este un truc care vă permite să economisiți mult când mergeți  la supermarket .

În această listă notăm produsele pe care le avem deja acasă, fie că sunt în frigider, congelator sau cămară, astfel încât să cumpărăm doar produsele esențiale care nu sunt în această listă. Experții recomandă să alegeți o anumită zi a săptămânii pentru a face această listă.

Planificarea meselor pentru săptămână ajută la economisirea banilor

Odată stabilită lista, un alt aspect cheie este planificarea mesei pentru săptămână. În acest fel, se asigură utilizarea fiecăruia dintre produsele depozitate în casa noastră și este un pas esențial să verificăm ceea ce este strict necesar atunci când mergem la supermarket pentru a  face cumpărăturile .

Într-adevăr, unul dintre obiectivele acestei alternative este acela de a nu risipi alimente și de a cheltui mai puțini bani în supermarket.

Profită de promoții în timpul cumpărăturilor

Supermarketurile au întotdeauna diverse promoții care vă pot ajuta să economisiți la orice, de la produse de bază precum laptele și ouăle, până la dulciuri precum înghețata și prăjiturile.

Luați în considerare cumpărarea articolelor cu reducere ori de câte ori este posibil, mai ales dacă costul este mare.

Comparați prețurile în timpul diferitelor sesiuni de cumpărături

Dacă locuiți în apropierea mai multor supermarketuri, puteți compara prețurile Puteți afla ce magazin are articolele de care aveți nevoie la un preț mai mic

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.