Iată cum îți poți întreține covoarele, în ciuda trecerii timpului.

Menținerea covoarelor curate în mod constant poate fi o provocare. Firimituri, păr de animale, urme de pantofi… De aceea, acestea au nevoie de o întreținere regulată pentru a-și prelungi durata de viață. Cu ajutorul metodelor dovedite pe care le sugerăm, le puteți da un aspect nou și le puteți îmbunătăți durata de viață.

Fibrele covoarelor se vor uza în cele din urmă din cauza prafului și a murdăriei. Acest lucru le face să pară lipsite de strălucire, motiv pentru care este important să vă gândiți la soluțiile potrivite pentru o curățare în profunzime. Cu aceste sfaturi, murdăria încăpățânată este de domeniul trecutului, iar covoarele și mochetele pot fi aduse la viață.

Cum să cureți covoarele pentru a le păstra aspectul nou pentru o perioadă lungă de timp?

Sursa: Social media

Curățarea covoarelor poate fi plictisitoare și consumatoare de timp, dar este o sarcină necesară. Pentru a o curăța corespunzător, vă sugerăm să vă faceți din aceste produse ecologice aliații dumneavoastră:

Curățarea covoarelor cu o combinație de oțet alb și sare

Oțetul alb combinat cu sare este un amestec eficient împotriva murdăriei. Pentru a profita de proprietățile de curățare ale acestor două ingrediente și pentru a ușura sarcina, vă recomandăm să le combinați într-o sticlă cu pulverizator. Pregătiți 250 ml de oțet, 2 linguri de sare și 1/2 litru de apă călduță într-o sticlă cu pulverizator. Amestecați și pulverizați soluția uniform pe covor. Se lasă peste noapte și se aspiră a doua zi.

Îndepărtați petele de covor cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs multifuncțional dovedit, care poate fi folosit pentru a îndepărta petele de pe covoare și mochete. Este cunoscut ca fiind eficient pe multe suprafețe din casă și pe bună dreptate, deoarece în cazul covoarelor, poate ajuta la îndepărtarea petelor. Pentru a-l folosi, întindeți-l cu grijă pe covor și lăsați-l peste noapte. A doua zi, aspirați covorul și ar trebui să eliminați pata și orice miros care ar putea fi prezent. Este important să rețineți că este necesară aspirarea regulată, indiferent cât de bine curățați. De două ori pe săptămână este perfect.

Folosește bicarbonat de sodiu și sare pentru a reîmprospăta covorul

Începeți prin a aspira sau a mătura covorul pentru a îndepărta murdăria de la suprafață și apoi tratați petele vizibile. Apoi, turnați apă rece într-o sticlă cu pulverizator și amestecați bicarbonat de sodiu și sare într-un recipient mic.

Acoperiți covorul bicarbonat de sodiu și sare și apoi pulverizați puțină apă. Dacă doriți să ușurați procesul, puteți începe dintr-un colț al covorului, ștergând zona spre ieșire. De asemenea, nu uitați că mocheta trebuie să fie umedă, dar nu îmbibată cu apă.

Va trebui apoi să presărați bicarbonatul de sodiu și sarea mai adânc în fibre cu o perie de frecat. Acum, după ce covorul a fost frecat, treceți la etapa finală, ștergându-l ușor cu o cârpă. Nu este nevoie să forțați covorul pentru a îndepărta cantitatea mică de bicarbonat de sodiu rămasă în fibre.

După ce lăsați covorul să se usuce la aer, puteți aspira restul de bicarbonat de sodiu de pe covor. Covorul ar trebui să fie în sfârșit proaspăt, curat și mai strălucitor.

Covoarele curate schimbă aspectul unei încăperi, în timp ce sfaturile bune ca acestea ajută la păstrarea aspectului lor plăcut pentru o perioadă lungă de timp.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.