Iată ce trebuie să faci pentru a-ți păstra lămâile ca atunci când le-ai cumpărat.

Lămâile sunt bogate în antioxidanți și pot fi folosite pentru a condimenta mâncărurile sau pentru a adăuga o notă acidă la deserturi. Ca toate celelalte fructe, lămâile pot putrezi după o anumită perioadă de timp. Într-adevăr, este dificil să le păstrăm pentru o perioadă foarte lungă.

Acestea se pot păta, se pot încreți, iar unele părți pot deveni moi. Dacă lămâile tale arată așa, înseamnă că și-au pierdut prospețimea și sucul. Află cum să păstrezi lămâile în stare bună până la 3 luni cu acest sfat.

Pentru a vă bucura de beneficiile lămâilor, acestea trebuie consumate proaspete. Ca toate fructele, lămâile putrezesc rapid. În ciuda acestui fapt, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra lămâile timp de până la 3 luni.

Care este cel mai bun mod de a păstra lămâile proaspete timp de până la 3 luni?

Sursa: Social media

Pentru a păstra o lămâie proaspătă și suculentă timp de până la 3 luni, puneți-o într-un bol cu apă rece în frigider. Apa va strânge „pielea” lămâii și va păstra sucul proaspăt timp de până la 3 luni, cu condiția să schimbați apa în mod regulat. În acest fel, lămâile își vor păstra prospețimea.

Alte sfaturi pentru a depozita cu succes lămâile ?

Dacă intenționați să folosiți lămâile doar la câteva zile de la cumpărare, le puteți păstra la temperatura camerei și ferite de lumină. Acestea pot fi păstrate proaspete timp de o săptămână.

Cu toate acestea, dacă nu aveți de gând să le folosiți rapid, cel mai bine este să le depozitați în recipiente ermetice sau în pungi de congelare cu fermoar, asigurându-vă că eliminați cât mai mult aer posibil. Apoi păstrați-le în frigider, în mod ideal la o temperatură de 4-10 grade celsius. În acest fel, puteți păstra lămâile și le puteți menține aroma și sucul până la o lună.

Dacă aveți lămâi tăiate, le puteți păstra și pe acestea. Pur și simplu acoperiți partea tăiată cu folie alimentară pentru a o proteja de aer și pentru a preveni oxidarea și puneți-o în frigider. În acest fel, puteți păstra lămâile tăiate pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, este indicat să consumați lămâile, de preferință la 2 sau 3 zile după ce le-ați tăiat.

Cu acești pași simpli, veți putea să păstrați lămâile proaspete timp de cel puțin o lună, împreună cu sucul și coaja lor.  În acest fel, vă puteți bucura de beneficiile acestei citrice.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.