Orice bună gospodină trebuie să știe acest truc de curățenie.

Cuptorul este esențial în fiecare zi pentru a ne pregăti felurile de mâncare favorite. Dar se murdărește ușor și petele de grăsime sunt deosebit de greu de curățat, mai ales pe sticla cuptorului. Descoperiți sfatul nostru pentru o curățare naturală, fără efort și rezultate impecabile.

Curățarea sticlei cuptorului este un pas adesea trecut cu vederea. Stropii de grăsime și sosuri în timpul gătitului se încrustă rapid și fără curățare regulată, devine dificil să le îndepărtezi.

Cum să curățați geamul cuptorului în cel mai scurt timp?

Sursa: Social media

Pentru a curăța cu ușurință sticla cuptorului tău, lasă deoparte produsele de curățare convenționale, pentru un produs natural, ecologic și eficient . Este oțet alb!

Pentru a face acest lucru, începeți prin a turna apă și oțet alb într-un recipient rezistent la cuptor. Introduceți apa cu oțet în cuptor,  închideți ușa apoi porniți la 180 de grade celsius. Așteptați o oră înainte de a scoate recipientul. De asemenea, este mai bine să lăsați cuptorul să se răcească înainte de a lua recipientul cu apă cu oțet.

Veți putea șterge mult mai ușor petele deoarece acestea se vor fi înmuiat datorită  combinației dintre caldură și puterea de detartrare a oțetului alb. Același lucru este valabil și pentru reziduurile alimentare, pe care le veți șterge și cu o cârpă din microfibră înmuiată în apă și oțet alb. Tot ce trebuie să faci este să lași sticla să se usuce la aer, lăsând ușa întredeschisă pentru câteva minute.

Ce ar trebui să fac dacă sticla cuptorului rămâne pătată?

Dacă petele de pe sticlă persistă în ciuda metodei descrise mai sus, vă recomandăm să apelați la proprietățile ușor abrazive și detartrante ale bicarbonatului de sodiu.

Pentru a folosi acest clasic ecologic de uz casnic, amestecați-l cu puțină apă pentru a obține o pastă pe care o veți întinde pe sticla cuptorului.  Lăsați produsul să stea timp de 10 minute  apoi continuați cu clătirea sticlei cu o cârpă moale înmuiată în apă curată. Strângeți din nou cârpa și umeziți-o din nou cu apă curată, deoarece probabil va trebui să o clătiți a doua oară.

O altă alternativă de utilizat în cazul în care murdăria rămâne încrustată pe pereții cuptorului, luați în considerare utilizarea  oțetului de mere .

Într-o sticlă cu pulverizator, turnați un amestec din câteva linguri de oțet cu apă, apoi agitați puțin. Pulverizați cu generozitate detergentul nou obținut pe suprafața de sticlă și apoi clătiți-l cu un burete înmuiat în apă limpede. Dacă este necesar, alternați între curățare și clătire.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.