Spune adio mucegaiului.

Mucegaiul ne poate îngreuna viața de zi cu zi. Aceste ciuperci microscopice, care se dezvoltă în umezeală, lasă urme inestetice pe diferite suprafețe din casă.

În plus, inhalarea sporilor acestora este dăunătoare pentru sănătate. Descoperă aceste 3 produse naturale pentru a elimina mucegaiul din casa ta.

Care sunt cauzele mucegaiului în casă?

Locuințele umede sunt adesea expuse riscului de apariție a mucegaiului. Mucegaiul este o ciupercă microscopică care se dezvoltă în camerele și suprafețele umede din casă. Apă stagnantă, infiltrații de apă, ventilație deficitară, umezeală prin condensare… Există numeroase cauze pentru apariția mucegaiului în locuință. Petele negre pot acoperi apoi pereții casei noastre. Pentru a le elimina, puteți folosi 3 produse naturale.

Sursa: Social media

Cum să elimini mucegaiul din casă cu 3 produse naturale?

Atunci când apar pete de mucegai, este recomandabil să acționați rapid pentru a preveni răspândirea acestor ciuperci microscopice. Mucegaiul poate fi recunoscut, de asemenea, după mirosul său caracteristic de mucegai. Mucegaiurile se dezvoltă în special în zonele umede și slab ventilate.

Pentru a elimina aceste ciuperci, puteți prepara un spray anti-mucegai, format din doar 3 ingrediente: oțet alb, ulei de arbore de ceai și ulei de cuișoare.

Oțetul alb este un produs de uz casnic natural, eficient în îndepărtarea urmelor de mucegai și în eliminarea sporilor acestor ciuperci, datorită acidului acetic pe care îl conține. Uleiul de arbore de ceai este un fungicid natural foarte eficient pentru tratarea problemelor de mucegai pe textile și suprafețe dure. Uleiul esențial de cuișoare este un produs foarte util pentru a lupta împotriva ciupercilor.

Datorită acțiunii sale antioxidante, acest ulei esențial ajută la purificarea aerului de agenții care pot dăuna sistemului nostru imunitar. Pe lângă faptul că sunt inestetice, mucegaiurile sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Inhalarea sporilor de mucegai poate cauza probleme respiratorii, în special pentru persoanele cu astm sau alergii.

Pentru a vă face propriul spray anti-mucegai, amestecați o cană de oțet alb cu 20 de picături de ulei de arbore de ceai și 20 de picături de ulei de cuișoare. Turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați-o pe zonele infectate. Lasă timp de 20 de minute și freacă petele de mucegai cu un burete din microfibră pentru a le îndepărta.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.