Reclamă
Reclamă

Din punct de vedere economic, România, la fel ca multe alte state trece printr-o perioadă dificilă. Inflația a dus la creșteri de prețuri care au lăsat urme adânci în buzunarele românilor. Dacă de departe nu pare o perioadă bună pentru afaceri, specialiștii sunt de altă părere. Astfel de vremuri ar fi ideale pentru startul unei afaceri mici și de durată. Iată trei idei de afaceri care îți pot aduce un buget considerabil constant.

Deschide-ți o firmă de organizat evenimente

Deși au existat crize economice sau perioade dificile,nunțile, botezurile sau alte petreceri private au existat întotdeauna. Astfel, dacă ai o pasiune pentru organizarea de evenimente, acum poate fi momentul propice. Nu ai nevoie de investiții majore în acest sens. De cele mai multe ori, sarcinile organizatorului de evenimente sunt de a corela dorințele clientului cu ale proprietarilor de restaurante sau al furnizorilor.

Cu siguranță că un curs în domeniu te-ar ajuta mult. O asemenea pregătire te poate costa în jur de 3000 de lei. La finalul cursurilor însă nimic din domeniu nu va mai părea o provocare.

Rulota cu preparate de tipul street food

Street food nu înseamnă întotdeauna mâncare nesănătoasă, procesată. Dacă vrei să intri în sfera aceasta, optează pentru o rulotă din care să vinzi produse de calitate. Mâncarea bio, vegană este pe val în ultimii ani, astfel că în mod cert nu vei da greș dacă vei concepe un asemenea meniu. Extrem de multă atenție trebuie să oferi locului în care poziționezi rulota. Centrele orașelor, apropierea de parcuri sau zonele în care sunt organizate festivaluri sunt ideale. Poți găsi o rulotă la preț de chilipir pe care să o reabilitezi după buget și preferințe. Dincolo de acest aspect, mai ai mici investiții de făcut în ustensile și materia primă (alimentele).

Reclamă

Nu uita că normele de igienă sanitară sunt o prioritate în domeniu.

Hand made

Social media

Tot ceea ce ține de lucrul cu mâna, personalizat, are mare trecere pe piață. Nici măcar nu trebuie să ai vreun talent ascuns pentru a pune în aplicare un astfel de plan de afaceri. De exemplu, poți realiza invitații de nuntă sau botez, handmade. Acestea pot avea un final touch elegant cu ajutorul sigiliului cu ceară pe fiecare plic în parte. Nu ai deloc nevoie de o investiție mare pentru asemenea idee de afaceri. Dimpotrivă, o poți începe cu doar câteva sute de lei. Vei avea nevoie de hârtie de calitate, imprimantă, stampilă pentru sigiliu, ceară.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro