Așa cum multe lucruri trebuie respectate, există și altele care sunt absolut interzise. Iată ce nu ai voie să faci în Sâmbăta Mare, dinaintea Paștelui

Sâmbăta Mare este ultima zi a Patimilor lui Iisus Hristos, și de asemenea, ultima din Postul Paștelui. Este o zi extrem de importantă, deoarece aduce ultimele tradiții înainte de Duminica Paștelui. Iată tradițiile și obiceiurile de care majoritatea credincioșilor ar trebui să țină cont, pentru a se feri de ghinion. 

Nu numai că aduc ghinion dacă nu le vei respecta, dar vei avea parte de un an plin de greutăți. Mai ales dacă până acum ai respectat Postul și obiceiurile străvechi. Astăzi, toți românii vor trebui să ducă până la capăt tot șirul de tradiții pe care l-au respectat până în această zi.

Lucrurile interzise în Ajunul Paștelui

  • Se spune că dacă te împiedici în timp ce ești în drum către slujba de Înviere, vei avea un an greu și plin de necazuri. Supărările se vor ține lanț de tine, iar ghinionul te va „păzi” la tot pasul.
  • Ouăle ciocnite în această zi se vor păstra de femeile nemăritate, pentru a se căsători cât mai repede și pentru a le surâde norocul în dragoste. Se spune că oul este simbolul norocul în dragoste, după slujba de Înviere, iar dacă domnișoarele le vor păstra după ce le ciocnesc, se vor mărita curând cu sufletul lor pereche.
Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Mare dinaintea Paștelui. Ce este complet interzis să faci în această zi sfântă
Colaj Substantial
  • Astăzi, nu se spală și nu se coase.
  • Este interzisă spălarea hainelor, deoarece se spune că lăturile ajung să fie în pomana dată celor morți.
  • Tradiția interzice să dormi în Sâmbăta Mare până la miezul nopții. După ce are loc Învierea și se ia Lumina Sfântă din Biserică, creștinii se pot duce să se odihnească.
  • Nu se face curățenie sub nicio formă, doar ordine în pregătirile pentru Paște și spălarea vaselor.
  • Ținuta pentru Paște nu se pregătește în altă zi, ci doar azi. Femeile trebuie să se asigure că toată familia are câte un obiect vestimentar nou. În cazul lor, o cămașă sau o rochie ar fi cele mai potrivite. Bărbații au nevoie măcar, de o pălărie.
Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.