Cu toții știm că data de 1 iunie este cel mai mare prilej de bucurie pentru copiii din lumea întreagă. Aceștia se bucură de ziua lor, iar părinții caută tot felul de activități care să îi încânte pe micuții lor. Cu toate acestea, ziua de 1 iunie vine și cu câteva superstiții. Chiar dacă e vorba de distracție și voie bună, adulții trebuie să respecte câteva tradiții cu sfințenie!

În tradiția populară, luna iunie mai este denumită „Cireșar”. Ne bucurăm de aroma fructelor care au procesul de coacere în prima jumătate a lunii, dar și spre sfârșitul acesteia. E vară și multă veselie, dar și multe tradiții și obiceiuri din popor. Astfel, românii trebuie să țină cont de câteva obiceiuri superstițioase.

Ce îți este interzis să faci de 1 iunie

În ziua de 1 iunie, credincioșii trebuie să aibă grijă în relația de cuplu. Dat fiind faptul că luna iunie este favorabilă nunților, iar în această perioadă se leagă cele mai trainice căsnicii, cei care au deja o relație trebuie să evite certurile și discuțiile contradictorii. În caz contrar, relația sau căsnicia lor se va duce de râpă și nu se va mai lega pe viitor. Partenerii trebuie să evite pe cât posibil scandalurile și neînțelegerile pentru a avea parte de căsătorie sau o viață lungă împreună, potrivit tradițiilor din popor.

Tradiții de „Cireșar”. Ce nu e bine să faci de 1 iunie. Toți românii trebuie să știe
pixabay.com

Superstițiile de pe parcursul lunii iunie

Luna iunie este înconjurată de o serie de superstiții. Se spune că trebuie să ținem cont de productivitatea anului agricol. Astfel, dacă va tuna sau fulgera, atunci vremea va fi noroasă pe tot parcursul lunii. În acest caz, iarna ne vom bucura de belșug. Dacă vântul va bate la miezul nopții, atunci grâul se spune că va avea roade bogate. Pe lângă aceste superstiții, există și multe obiceiuri care vor avea loc în anumite zile din lună.