Află ce vrea să îți transmită o pisică în momentul în care miaună.

Mieunatul pisicii este modul ei de a comunica cu oamenii. Pisicile miaună din mai multe motive: pentru a saluta, pentru a cere lucruri și pentru a ne spune când ceva nu este în regulă. Mieunatul este o vocalizare interesantă prin aceea că pisicile adulte nu miaună una la alta, ci doar la oameni. Pisicile miaună pentru a-și anunța stăpânul ca le este frig sau foame.

Toate pisicile miaună într-o oarecare măsură. Acesta este un comportament normal de comunicare. Dar unele pisici miaună mai mult decât și-ar dori stăpânii lor. Rețineți că unele rase de pisici, în special cele siameze, sunt predispuse la mieunat excesiv.

De ce miaună pisicile

Sursa: Social media

Acestea sunt cele mai comune motive pentru care pisicile miaună:

Pentru a saluta oamenii. Este de așteptat ca pisica ta să miaună în semn de salut când vii acasă, când se întâlnește cu tine în casă și când îi vorbești.

Pentru a solicita atenție. Pisicile se bucură de contactul social cu oamenii, iar unele vor fi destul de vocale în cererile lor de atenție. Pisica poate dori să fie mângâiată, să să vrea să te joci cu ea sau pur și simplu să îi vorbești. Pisicile care sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp în fiecare zi pot avea mai multe șanse să miaune pentru a primi atenție.

Majoritatea pisicilor le place să mănânce. Unele pisici învață să miaună ori de câte ori cineva intră în bucătărie, doar în cazul în care ar putea veni mâncare. Alții miaună să te trezească să le servești micul dejun. De asemenea, pisicile învață să cerșească hrana umană mieunând.

Pisicile în vârstă care suferă de confuzie mentală sau disfuncție cognitivă pot miauna dacă devin dezorientate. Este un simptom frecvent al acestei versiuni feline a bolii Alzheimer.

O pisică care miaună mult ar trebui să fie verificată temeinic de către un medic veterinar pentru a se asigura că o afecțiune medicală nu este cauza stresului pisicii.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.