Ne-am obișnuit cu faimoasele stațiuni de la noi, dar punem pariu că nu ai aflat despre cea mai exotică plajă

Litoralul românesc este celebru pentru frumusețile sale, nisipul fin, plajele late, peisajul sublim și viața de noapte excentrică. Internauții susțin că, la malul Mării Negre, se află cea mai frumoasă plajă din țară. Apa cristalină, care îți reflectă chipul, este aproape similară cu cea din Grecia. În timp ce nisipul fin te poartă cu gândul la litoralul de la sud de Dunăre. Iată despre ce loc este vorba. 

Cu ce plajă se poate mândri România

Nu, nu este vorba de Neptun, Jupiter, Mamaia sau Mangalia. De fapt, plaja sălbatică de la Tuzla este considerată a fi cea mai frumoasă plajă din țară, datorită peisajului mirific. Apa, de culoarea smaraldului, îți amintește de Marea Egee, iar nisipul poate concura litoralul din Albena sau Sunny Beach, potrivit localnicilor din zonă.

Pentru cei care nu au auzit până acum de ea, plaja Tuzla este situată la 20 de kilometri de Constanța. Este în apropiere de Eforie Sud. Ca să ajungi acolo, trebuie să mergi pe un drum șerpuit de piatră și nisip, înconjurat de straturi de floarea soarelui. Imediat vei ajunge la destinația care pur și simplu îți taie respirația.

Pentru a ajunge pe plaja din Tuzla, este necesar să străbați o potecă de 50 de metri umbrită de vegetație. În fața ta vei zări golful de la Tuzla întins pe o suprafață de un kilometru lungime. Plaja aceasta este un loc sălbatic și virgin, nealterat de om. Atunci când ajungi aici, vei fi fermecat de apa curată, vegetația luxuriantă, stâncile si barăcile de pescari, unde musafirii sunt primiți cu brațele deschise.

Toți românii trebuie să știe asta! Care este cea mai frumoasă și cea mai căutată plajă de la noi din țară
Info Sud-Est

Motivul pentru care turiștii preferă plajele sălbatice și liniștite

În ultimii ani, această plajă de la Tuzla a devenit una dintre cele mai exotice atracții turistice de pe litoralul românesc. Tinerii care vor să trăiască o experiență inedită merg la malul Mării Negre, evadând din aglomerația și poluarea din orașele mari.

„Sunt plaje care atrag foarte tare turiștii străini dar și români deopotrivă. Își doresc altceva decât turismul tradițional și sunt foarte accesibile, dar care oferă acea liniște. Acea satisfacție a unor locuri pe care le descoperă mai puțini și nu aglomerația și îngrămădeala plajelor cu șezlonguri multe cu umbrele, cu beach baruri, cu zgomot”, a declarat Cristian Barhalescu, agent de turism.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii