Conducătorii de autovehicule știu pe propria lor piele cât de enervantă poate fi o zgârietură pe mașină.

Nu numai că este inestetică, dar este și destul de greu de îndepărtat. Din acest articol vei descoperi cum poți face zgârieturile să dispară utilizând pastă de dinți.

Puteți încerca să șlefuiți zgârieturile de suprafață cu pastă de dinți, folosind un produs de îndepărtare a zgârieturilor în cazul zgârieturilor mici sau să șlefuiți și să vopsiți zona dacă zgârietura este adâncă.

Utilizarea pastei de dinți pentru zgârieturile de suprafață

Dacă unghia nu se prinde de zgârieturi, atunci acestea sunt la suprafață și folosirea pastei de dinți ar putea fi o opțiune bună. Dacă unghia ta se prinde de ele, atunci sunt mai adânci și va trebui să folosești un produs profesional pentru îndepărtarea zgârieturilor.

Sursa: Social media

Spălați și uscați zona zgâriată

Înainte de a aplica pasta de dinți pe zgârieturi, asigurați-vă că zona este foarte curată. Frecarea murdăriei și a resturilor în zona zgâriată va înrăutăți zgârieturile.

Puteți să vă duceți mașina la o spălătorie auto sau să o spălați singur. Pentru a vă spăla singur mașina, pulverizați-o cu un furtun pentru a o umezi peste tot și pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei și a resturilor. Apoi, utilizați un burete mare sau o perie de spălat auto pentru a aplica pe mașină spuma de curățare pentru vehicule.

Aplicați spuma de curățare pe toată suprafața mașinii și apoi folosiți furtunul pentru a o îndepărta. Uscați-vă mașina cu un prosop curat și uscat.

Aplicați o cantitate de un sfert de pastă de dinți pe un prosop din microfibră umezit

Udați prosopul din microfibră suficient, astfel încât să fie doar umed. Apoi, aplicați o cantitate de un sfert de pastă de dinți pe prosop.

  • Pasta de dinți pentru albire funcționează cel mai bine, dar puteți încerca să eliminați zgârieturile cu orice pastă de dinți pe care o aveți la îndemână.
  • Va trebui să aplicați pasta de dinți cu un prosop moale, curat, din microfibră, pentru a vă asigura că frecarea în pasta de dinți nu provoacă mai multe daune.

Frecați pasta de dinți în zona zgâriată folosind o mișcare circulară

 Împingeți în jos cârpa din microfibră și frecați în cercuri mici pentru a șterge zgârieturile. Faceți acest lucru până când pasta de dinți este bine distribuită la suprafață.  Va trebui să aplicați o presiune pe măsură ce aplicați pasta de dinți.

Clătiți orice exces de pastă de dinți

După ce ați terminat de șters zgârieturile, clătiți bine zona pentru a îndepărta excesul de pastă de dinți. Pulverizați-vă mașina cu un furtun și apoi uscați zona cu un prosop din microfibră.  De asemenea, puteți șterge excesul de pastă de dinți cu un prosop umed din microfibră.