Află ce trebuie să faci pentru a nu mai avea dureri de cap, fără să apelezi la pastile.

Deși durerile de cap sunt extrem de frecvente și mulți oameni le experimentează l de multe ori în viața lor. Tensiunea și durerea enervante în orice regiune a capului vă pot afecta starea de spirit, munca și chiar viața socială. Din fericire, puteți face multe pentru a calma durerea de cap, fără a apela la tratament medicamentos.

Încercați presopunctura

Aplicarea unei presiuni ușoare pe un punct situat chiar în spatele lobului urechii poate ameliora durerile de cap, iar apăsarea punctului din centrul de sus al urechii poate atenua tensiunea care însoțește adesea migrenele.

Bea apă

Sursa: Social media

Hidratarea inadecvată vă poate duce la o durere de cap.De fapt, studiile au demonstrat că deshidratarea cronică este o cauză comună a durerilor de cap și a migrenelor.Din fericire, s-a demonstrat că apa potabilă ameliorează simptomele durerii de cap la majoritatea persoanelor deshidratate în decurs de 30 de minute până la trei ore.

În plus, deshidratarea poate afecta concentrarea și poate provoca iritabilitate, făcându-ți simptomele să pară și mai grave.Pentru a evita durerile de cap cauzate de deshidratare, concentrați-vă pe să beți suficientă apă pe parcursul zilei și să mâncați alimente bogate în apă .

Bea o cafea

Mulți iubitori de cafea știu că nimic nu pot face durerile de cap de dimineață să dispară mai repede decât o ceașcă fierbinte de cafea. Pe lângă faptul că îți stimulează starea de spirit și te ajută să faci față unei zile lungi. S-a dovedit că a bea cafea are un efect pozitiv asupra durerilor de cap. Nu uitați că nu trebuie să beți prea mult! Renunțarea de la cofeină poate provoca migrene în loc să ajute la ameliorarea lor.

Comprese reci

Dacă durerea de cap este atât de puternică, atunci aplicarea de comprese reci poate ajuta la atenuarea simptomelor enervante. Deoarece îngustează vasele de sânge și scade inflamația, aplicarea unei pungi pline cu gheață sau a unui pachet de gel rece pe cap poate reduce durerea de migrenă.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.