Unele gări europene sunt adevărate capodopere arhitecturale

Cele mai frumoase gări din Europa sunt mult mai mult decât niște simple stații de tren. Acestea sunt capodopere arhitecturale ce merită vizitate, chiar și dacă nu vrei neapărat să călătorești pe calea ferată. Iată care sunt unele dintre cele mai impresionante gări din Europa.

Chiar dacă la noi în țară experiențele pe calea ferată nu sunt întotdeauna cele mai plăcute, trenurile sunt unul dintre cele mai bune mijloace de transport în multe țări din Europa. Acestea vă pot duce dintr-o țară în alta în câteva ore.

Totodată, nu au aceleași restricții de bagaje ca aeroporturile și cu siguranță provoacă mai puțin stres decât conducerea propriei mașini. Deși s-ar putea să nu ne gândim de obicei la gări ca fiind obiectiv turistic, cele mai frumoase gări din Europa s-ar putea să te facă să te răzgândești în această privință.

Gările care te lasă mască

Gara St. Pancras International – Londra

Aflată în topul celor mai frumoase gări din Europa și situată în nordul Londrei, St. Pancras International este o capodoperă din cărămidă roșie din secolul al XIX-lea. Trenurile care pleacă de aici vă pot duce oriunde în Europa. În plus, există și o mare varietate de magazine, restaurante și baruri.

Antwerpen-Centraal Station – Belgia

Gara Antwerpen-Central este principala gară din Anvers, Belgia și e bogată în arhitectură Art Nouveau. Se bazează pe estetica liniilor curbe din formele naturale ale plantelor și florilor. Cunoscută și sub numele de Gara de Mijloc sau Catedrala Căilor Ferate, gara a fost construită de Leopold al II-lea, regele Belgiei.

Topul celor mai frumoase gări din Europa. Nu, România nu se află pe listă
Arhivă

Gara Sao Bento – Portugalia

Această gară, una dintre cele mai frumoase din Europa, a fost construită pe locul unei mănăstiri benedictine, în secolul al XVI-lea. Gara São Bento din orașul istoric Porto din Portugalia are istoria țării în zidurile sale – la propriu! Peste 20.000 de plăci ceramice magnifice cu sticlă azulejo descriu istoria Portugaliei, inclusiv regalitatea, războaiele și, desigur, istoria transporturilor.

Gara Centrală din Helsinki

O altă gară frumoasă în stil Art Nouveau din Europa, Gara Centrală din Helsinki. Aceasta este folosită de aproximativ 400.000 de oameni pe zi! Proiectată de celebrul arhitect american-finlandez Eliel Saarinen, clădirea este un reper monumental în capitala Finlandei și găzduiește chiar și un salon privat de așteptare pentru președintele Finlandei și oaspeții săi.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii