Pentru a vă menține pantofii din piele strălucitori și noi, utilizați pur și simplu o coajă de banană

Când vine vorba de pantofi, suntem obișnuiți să plătim mult, așa că, în mod natural, ne dorim să reziste cât mai mult posibil.

Din fericire, există sfaturi grozave pentru toate tipurile de pantofi pentru a le menține la fel de bine ca noi.

Îngrijirea cu ceara de la lumânare

Colaj Substantial

Vrei ca pantofii tăi din material să fie impermeabili? Luați niște lumânare de ceară sau parafină și frecați-o pe pantofi – va împiedica trecerea apei prin țesătură.

Mărirea pantofilor

Sunt pantofii ăia de lux pe care tocmai i-ați cumpărat prea strâmți? Luați o ceașcă de apă într-o pungă cu fermoar, puneți-o în pantof și puneți pantofii în congelator – apa se va transforma în gheață și va împinge părțile laterale ale pantofului. Lăsați-le acolo peste noapte și vor fi gata de purtat dimineața.

Curățarea pantofilor din material textil

Dacă pantofii tăi sunt mai deschisi la culoare, știi cât de repede pot deveni atât de gri și murdari încât nici măcar o mașină de spălat nu te poate ajuta. Luați o periuță de dinți veche și puțin bicarbonat de sodiu împreună cu niște peroxid de hidrogen și apă. Înmuiați peria în amestec și frecați-o pe pantof. Acest lucru ar trebui să scoată murdăria imediat!

Curățarea adidașilor

Pantofii de gimnastică și adidașii nu au doar țesătură pe ei, dar au și părți din cauciuc. Cel mai bun lucru cu care să curățați cauciucul este bine, cauciucul! Luați o gumă simplă de șters și curățați orice din părțile de cauciuc ale pantofului.

Reînnoirea pantofilor din piele

Pantofii din piele încep să pară vechi în timp, mai ales când se ud. Pentru a le face să arate mai bine, va trebui să colectați puțină apă și oțet.

Se amestecă ingredientele cu părți egale. Pulverizați amestecul pe pantof și frecați-l ușor cu o perie de pantofi. Repetați dacă este necesar.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.