Inventatorul formulei originale a Coca-Cola, Dr. John Pemberton, a vrut inițial să facă un tonic pentru a vindeca afecțiunile comune

Unele dintre lucrurile pe care le folosim zilnic nu au fost inițial destinate pentru ceea ce le folosim astăzi.

De-a lungul istoriei, multe lucruri au fost făcute cu un singur scop și au fost folosite pentru altceva după aceea.

Este posibil – creatorii lor să fie dezamăgiți. Dar preferăm să credem că ar fi încântați să afle că invențiile lor și-au găsit scopuri și mai bune decât cele pentru care au fost destinate.

Jeleul de petrol a fost menit să vindece mai repede rănile tăiate și ars

pixabay.com

Fondatorul vaselinei, Robert Chesebrough, credea că a găsit formula perfectă pentru vindecarea rănilor. El a crezut atât de mult în produsul său încât a aplicat vaselina pe fiecare rană pentru a dovedi că se vor vindeca mai repede. Nu numai că l-a aplicat extern, dar a mâncat și câte o lingură din ea în fiecare zi până la moarte. Cu toate acestea, toate „beneficii medicale” ale vaselinei au fost dezmințite. Iar astăzi știm că singurul său beneficiu se referă la hidratarea pielii.

Folia cu bule a fost destinată decorațiunii interioare

Folia cu bule a început ca decor pentru casă. A fost realizat prin etanșarea a 2 perdele de duș împreună, prinzând buzunare de aer în interior. Chiar dacă nu a devenit un tapet popular, inventatorii au sugerat să-l folosească ca izolație pentru sere. Și această idee a eșuat. Dar foliile cu bule și-a găsit în sfârșit scopul ca fiind cel mai folosit material de ambalare din lume.

Listerine a fost folosit ca agent de curățare a podelei

Astăzi, știm cu toții Listerine ca un lichid care promovează o respirație mai bună, dar nu aceasta a fost intenția sa inițială. Dr. Joseph Lister a fost primul care a efectuat o intervenție chirurgicală într-o cameră sterilizată cu acest antiseptic. La început, acest lichid viu colorat a fost vândut ca produs de curățare a podelei.

Lysol a fost folosit pentru igiena feminină

Înainte de a fi folosit exclusiv ca produs dezinfectant, Lysol a fost promovat pe scară largă ca produs de igienă feminină. Deoarece controlul nașterii nu a fost disponibil, acest săpun antiseptic a fost folosit ca cea mai populară formă de control al nașterii din 1940 până în 1960.

Șervețelele sanitare pentru a opri sangerarea

Primele șervețele sanitare au fost făcute din bandaje din pastă de lemn și au fost folosite de asistente pentru a opri sângerarea, mai ales pe câmpul de luptă.

Această metodă a fost suficient de convenabilă și ieftină pentru a o arunca după utilizare. În 1896, Johnson & Johnson și-a dezvoltat propria versiune de absorbante pentru femei. Astăzi, ele sunt cea mai utilizată metodă de gestionare a menstruației.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.