De-a lungul a zeci de sezoane și peste 700 de episoade, The Simpsons a oferit aproximativ 153.149 de glume.

Mai mult de câteva dintre aceste gaguri au dat roade în viața reală. Dovedindu-se a fi ciudat (sau cel puțin semi-) prevestitoare. Sunt Simpsonii cu adevărat capabili să privească în viitor și să-l mine de râs, sau totul este o simplă coincidență? Este cea din urmă. Previzăm că veți fi destul de impresionat pe măsură ce începeți să derulați și să luați în considerare dovezile

Situație păroasă

Captură video

Ce s-a întâmplat în The Simpsons: în episodul din 1992 „Homer at the Bat”, prima bază a yankeilor Don Mattingly. Care a fost recrutat în echipa de softball de stele a centralei nucleare. A fost pus pe bancă de nemilosul domnul Burns din cauza perciunilor sale.

Ce s-a întâmplat în viața reală: Cu șase luni înainte, nemilosul proprietar al Yankees, George Steinbrenner, i-a ordonat managerului echipei să nu joace cu nimeni care nu a aderat la politica sa curată. Iar Mattingly a fost pus pe bancă pentru că nu și-a tunde părul. Chiar dacă episodul părea să facă cu ochiul la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat cu legenda baseballului. Mattingly și-a înregistrat rolul lui Simpsons cu o lună înainte să se întâmple în viața reală.

Super-Bowl

Ce s-a întâmplat în The Simpsons: în episodul din 1992 „Lisa the Greek”, Homer exploatează abilitatea neobișnuită a Lisei de a prognoza cu succes rezultatele jocurilor NFL. Când descoperă ce are de gând, este atât de supărată, încât nu poate face decât această predicție pentru Super Bowl: Washingtonul va câștiga dacă încă își iubește tatăl. Iar Buffalo Bills va prevala dacă nu o mai face. Deloc surprinzător, Washingtonul câștigă.

Ce s-a întâmplat în viața reală: La câteva zile după difuzarea episodului, Washington l-a învins pe Buffalo în Super Bowl VXVI. În anul următor, Fox a difuzat o repetare a episodului cu doar câteva zile înainte de Super Bowl XXVII. Și a fost redobținut cu o actualizare a celor două echipe concurente, Dallas Cowboys și Bills, Dallas înlocuind Washingtonul în ecuație. (Dallas i-a învins pe Buffalo.) Simpsonii au mers pe trei turbă anul următor, când cele două echipe s-au întors la marele joc. Modificând câteva rânduri pentru a reflecta revanșa. Din nou, Dallas l-a învins pe Buffalo. De atunci, episodul a fost redobținut de câteva ori și afișat înainte de Super Bowl. Și a avut dreptate și a avut dreptate în majoritatea timpului.

Traumă de tigru

Ce s-a întâmplat în The Simpsons: în episodul din 1993 „$pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling),”. Echivalentul Springfield al magicienilor Siegfried & Roy este atacat de un tigru alb din Bengal în timpul uneia dintre emisiunile lor.

Ce s-a întâmplat în viața reală: În 2003, Roy Horn a fost atacat de un tigru alb din Bengal în timpul unui spectacol Siegfried & Roy. Lăsându-l parțial paralizat și punând capăt actului de lungă durată.

Grăsitorii de grăsime

Ce s-a întâmplat în The Simpsons: În episodul din 1998 „Lard of the Dance”. Homer îl recrutează pe Bart pentru a-l ajuta să facă bani furând unsoare. Ei încearcă să fure unsoare de la Krusty Burger. Precum și de la școala lui Bart.

Ce s-a întâmplat în viața reală: creșterea prețului petrolului a creat o piață neagră pentru grăsimi. Și, așa cum se menționează într-un articol din 2008 din New York Times, furturile de grăsime în restaurante au crescut. Articolul s-a deschis cu povestea unui bărbat care a furat 300 de galoane de unsoare de la un Burger King.

Telefon din viitor

Ce s-a întâmplat în The Simpsons: în episodul din 1995 „Nunta Lisei”. O vizită la o ghicitoare o duce pe Lisa în 2010. Când vorbește cu Marge prin intermediul funcției de chat video a telefonului ei, numită Picture Phone.

Ce s-a întâmplat în viața reală? Da, alte reprezentări de la Hollywood ale viitorului au prezis o tehnologie similară de-a lungul anilor. Dar ghiciți în ce an stăpânul Apple, Steve Jobs, a anunțat produsul inovator de videotelefonie cunoscut sub numele de FaceTime? 2010.