Poate fi greu de imaginat o perioadă în care oamenii cu tatuaje erau priviți ca niște proscriși.

Deși este adevărat că există încă o oarecare ostilitate din partea unor sectoare mici ale publicului, tatuajele nu au fost niciodată mai ușor acceptate. Indiferent dacă sunteți complet acoperit sau aveți o piele curată, nu se poate nega că cultura tatuajelor a afectat cultura populară.

Nu numai că vedetele de film, muzicienii, sportivii și tot felul de celebrități se înregistrează. Dar există nenumărate emisiuni de tatuaje difuzate pe rețelele de cablu și site-urile de streaming. În ciuda faptului că practica tatuajului există de mii de ani, tatuajele continuă să fascineze oamenii din întreaga lume.

Mai multe femei decât bărbați au tatuaje în America

Top 5 lucruri despre tatuaje care sigur te vor surprinde
Pixabay

Oricât de ciudat ar suna, femeile sunt mai mari fane ale tatuajelor decât bărbații. Un sondaj realizat de serialele TV Best Ink and Lightspeed Research a constatat că 59% dintre femei au tatuaje, comparativ cu 41% dintre bărbați. Sondajul a constatat, de asemenea, că 40% dintre femei și-au făcut tatuajul cu altcineva și că iau procesul de aplicare cu cerneală mai în serios decât bărbații.

„Femeile au tendința uneori de a-și face acel mic tatuaj suvenir cu o semnificație mai profundă. În timp ce bărbații au tendința de a exagera puțin și de a se umple cu piese mai mari.”, a spus Joe Capobianco, un artist tatuator de 20 de ani.

Urina a fost folosită de prizonierii ruși la tatuaj

Oricât de absurd ar părea, urina a fost adesea amestecată cu cerneala folosită de tatuatori ruși din închisori. Ei credeau că urina are o calitate antiseptică care ar ajuta tatuajul să se vindece. Cerneala în sine a fost adesea luată dintr-un pix (de aceea multe tatuaje ale închisorii rusești au o culoare albastru plictisitor). Sau dacă nu existau pixuri, călcâiul unui pantof era ars și amestecat cu cărbune și urină pentru a crea cerneala. Pentru a întinde tatuajul, prizonierii au folosit totul. De la ace de cusut la ascuțirea corzilor de chitară atașate la aparatele de ras electric.

Există sute de piei de tatuaje păstrate în Tokyo

În timp ce tatuajele sunt purtate de tinerii din Japonia, ele sunt de cele mai multe ori asociate cu Yakuza (mafia japoneză). Acești bărbați puternici au adesea întregul corp tatuat cu imagini care reprezintă statutul lor în lumea interlopă criminală. Le țin acoperite în public și sunt rar văzute decât dacă fac baie sau dorm. Un fapt interesant despre aceste tatuaje pe tot corpul este că multe dintre ele au fost colectate și catalogate de Muzeul de Patologie Medicală de la Universitatea din Tokyo.

Acestea au fost adunate de patologul Dr. Masaichi Fukushi care studia efectele sifilisului. Când a descoperit că pielea tatuată a ucis leziunile provocate de boală. A început să investigheze cadavrele tatuate, să îndepărteze pielea și să efectueze experimente. Se credea că Fukushi a arhivat peste 2.000 de piei și a mai făcut alte 3.000 de fotografii. Dar o mare parte din cercetările sale s-au pierdut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, restul de piei s-a ajuns la Muzeul de Patologie Medicală.

Sunt privite ca simbol de statut

Fie că îți place sau nu, dacă ai tatuaje care arată că există șanse bune să fii judecat de cineva care le vede. Este interesant modul în care diferiți oameni văd o persoană tatuată. Japonezii se tem de oamenii cu tatuaje. Deoarece îi asociază cu Yakuza. În America, ei sunt adesea asociați cu clasa inferioară, chiar dacă există la fel de mulți oameni din clasa de mijloc care le poartă. Apoi aveți Noua Zeelandă, unde tatuajele sunt sacre și respectate de alții în societate. Același lucru este valabil și pentru nativii americani. Care și-ar tatua victoriile pe corpul lor. La sfârșitul zilei, nu ar trebui să facă nicio diferență dacă o persoană își tatuează sau nu pe piele.

A existat o Barbie tatuată

Barbie a fost păpușa preferată a milioane de fete din întreaga lume. Creatorul Mattel a fost criticat în 2011, când au colaborat cu Tokidoki. Un brand de stil de viață de inspirație japoneză, și au lansat o Barbie cu tatuaje. Păpușa care a ofensat avea un bob roz și tatuaje pe gât și pe umeri. În timp ce părinții erau supărați, Mattel i-a asigurat că această Barbie era o ediție de colecție destinată adulților, cu doar 7.400 produse (toate epuizate).

Nu a fost prima dată când au provocat controverse cu tatuajele. În 2009 a existat Barbie Totally Stylin’ Tattoos. Care a venit cu autocolante mici pe care copiii le puteau pune pe păpușă, împreună cu o colaborare cu Harley Davidson în 2008. Care a văzut-o pe Barbie purtand o pereche de aripi tatuate pe spate.