A alege produsul corect, poate să fie destul de complicat

Uneori nu este atât de ușor să găsești ceea ce ai nevoie într-un magazin, deoarece există prea multe opțiuni.

Așadar, cumpărăturile pot consuma foarte mult timp. Dar este deosebit de dezamăgitor dacă calitatea mărfurilor alese lasă de dorit. Deci, aceste sfaturi vă pot face viața mai ușoară și vă pot economisi destul de mult timp.

Cum să alegi cafeaua

social media

Dacă vrei să găsești cafea de care să te bucuri, ar trebui să ții cont de următoarele lucruri. Cele 2 tipuri principale de boabe de cafea sunt Robusta (mai amar și mai puternic). Și Arabica (mai blând și mai acru).

Cafeaua de origine unică este o alegere excelentă dacă vă place cafeaua neagră, iar amestecurile sunt o opțiune mai bună dacă preferați cafeaua cu lapte.

Se recomandă utilizarea boabelor de cafea în 1-2 săptămâni de la data prăjirii pentru cel mai bun gust.

Cafeaua măcinată conține mai multă cofeină decât cafeaua instant. Este disponibil în diferite dimensiuni de măcinare. Forma foarte fină, pudrată, este folosită de obicei pentru cafeaua turcească și espresso. Dimensiunea de măcinare medie-fină este bună pentru cafea la filtru și Moka.

O dimensiune de măcinare medie-grunjoasă este mai bună pentru turnare. Și o dimensiune de măcinare grosieră este bună pentru presa franceză și prepararea la rece.

Cum să alegi o tigaie

De obicei, alegem o tigaie în funcție de dimensiunea aragazului nostru și de alimentele pe care vrem să le gătim în ea. Dar rareori acordăm atenție materialului din care este fabricat, în timp ce acesta poate oferi anumite avantaje tigaii. Principalul lucru pe care trebuie să îl decideți este de ce avantaje aveți cu adevărat nevoie. Iată de ce ar trebui să țineți cont atunci când alegeți o tigaie:

Oțel inoxidabil: aceste tigăi sunt folosite de profesioniști. Sunt durabile și complet nereactive, iar alimentele se gătesc uniform în ele. Dar aceste tigăi necesită ulei pentru gătit.

Fontă: aceste tigăi pot fi introduse la cuptor, se încălzesc uniform și țin căldura mult timp. Mâncarea nu arde în ele când utilizați corect aceste tigăi. Sunt foarte durabile și funcționează cu arzătoare cu inducție, dar sunt destul de grele.

Aluminiu: aceasta este o opțiune bugetară. Aceste tigăi nu ruginesc, sunt ușoare, ușor de curățat și se încălzesc rapid, dar nu le puteți folosi pe arzătoare cu inducție.

Acoperire ceramică: aceste tigăi sunt ecologice, pot fi încălzite la temperaturi ridicate, sunt ușor de curățat și vă permit să gătiți fără ulei. Acest strat este antiaderent (mai ales dacă tigaia este nouă). Cu toate acestea, aceste tigăi se încălzesc neuniform, sunt mai puțin durabile decât alte opțiuni și nu funcționează cu arzătoare cu inducție.

Cum să alegi un sutien

Pentru a alege un sutien care să ți se potrivească perfect, fii atent la următoarele lucruri.

Banda: este important ca banda să se potrivească ferm peste cutia toracică, deoarece aceasta este ceea ce vă susține sânii. Deci, nu ar trebui să vă bazați pe curele. Glisați 2 degete sub banda din spate și aveți aproximativ un centimetru de cedare când o trageți de corp. De asemenea, cureaua ar trebui să fie confortabilă și să ți se potrivească corect atunci când este fixată pe ultimul cârlig, deoarece pe măsură ce te speli și porți sutienul, potrivirea va deveni mai slăbită.

Bretelele trebuie să stea confortabil pe umăr, nu trebuie să fie prea strânse sau să alunece.

Cupele ar trebui să ți se potrivească. Dacă sânii tăi se revarsă din sutien, atunci cupele sunt prea mici. Și dacă cupele se încrețesc sau sunt căscate, acest lucru indică că cupele sunt prea mari.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.