Dintre toate alimentele, există șapte la număr care te pot ajuta să slăbești sănătos. Trebuie doar să le introduci în alimentația ta

Procesul de slăbire nu este deloc unul ușor, mai ales dacă facem alegerile greșite. Alimentația joacă un rol extrem de important. Tocmai de aceea trebuie să ne informăm foarte bine de unde ne luăm nutrienții de care avem nevoie. 

Persoanele care vor să topească rapid kilogramele acumulate în plus o pot face dacă introduc în alimentația lor aceste alimente. Nu sunt deloc costisitoare și sunt extrem de sănătoase. Însă partea bună este că reduc considerabil pofta de mâncare și sunt extrem de sățioase.

Iată care sunt alimentele menite să îți reducă pofta de mâncare

Ovăzul este primul aliment pe care oamenii care vor să slăbească trebuie să îl introducă în alimentația lor. Este sățios datorită fibrelor pe care le conține. Când este consumat, ele își măresc volumul și creează senzația de sațietate.

Ovăzul poate fi consumat fiert sau sub forma unor germeni deshidratați. Conținând un indice glicemic scăzut, poate fi consumat cu ușurință de persoanele care au glicemie.

Pe locul doi se numără rădăcina de cicoare și semințele de in. Conțin acizi fibre și grași esențiali bogați în omega 3 și apare senzația de sațietate.

Nucile sunt un aliment important. Nu trebuie să lipsească din alimentație, fiind bogate în micronutrienți, proteină și grăsimi nesaturate. Nucile sunt recomandate pentru a crește sațietatea. Ele conțin acizi grași polinesaturați, care nu fac altceva decât să stimuleze hormonii care inhibă apetitul.

Pixabay

Pieptul de pui și albușul de ou se numără printre cele mai ajutătoare alimente atunci când vine vorba de slăbit. Desigur, acestea trebuie să fie consumate în mod moderat.

Varza și țelina sunt extrem de bogate în fibre, vitamina C, calciu, magneziu etc. Ele te ajută să ai un nivel mult mai ridicat de sațietate.

Ceaiul verde și apa favorizează pierderea în greutate și hidratarea organismului. Dacă organismul este deshidratat, intervine senzația de foame.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!