Majoritatea gospodinelor folosesc adesea piperul în cele mai multe rețete. Însă, cu siguranță multe dintre ele nu știu care este diferența dintre cel negru și cel alb

Cu toții știm că piperul negru este unul dintre cele mai populare ingrediente atunci când vine vorba despre mâncăruri. De fiecare dată când mergem la cumpărături, nu uităm să punem în coș cel mai interesant ingredient. Cu toate acestea, foarte puține gospodine știu care este, de fapt diferența dintre piperul negru și cel alb. 

Cele două ingrediente arată diferit, au gusturi diferite și sunt folosite în scopuri diferite, chiar dacă ambele provin de la boabele aceleiași plante.

Diferențe între piperul alb și cel negru

Boabele de piper alb sunt obținute din boabe coapte de la planta ce poartă denumirea de Piper nigrum. Acestea sunt înmuiate în apă și fermentate pentru a separe semințele interioare de coajă. Doar semințele sunt uscate pentru a face boabe de piper alb și arată mult mai deschis decât cele comune.

Piperul negru este apreciat pentru aroma sa intensă, în timp ce piperul alb este mai fin și mai dulceag. Ingredientul negru se folosește în majoritatea bucătăriilor, în timp ce piperul alb este folosit mai mult în gospodăriile asiatice.

De unde provine piperul

Atât piperul alb cât și cel negru, provin dintr-o plantă originară din India. Pentru a face boabe de piper negru, fermierii recoltează boabele mici din plantă când sunt verzi și nu sunt atât de coapte. Boabele sunt apoi fierte și uscate până în momentul în care stratul exterior devine închis și micșorat, potrivit The Pioneer Woman.

Toate gospodinele trebuie să știe asta. Care este, de fapt, diferența dintre piperul negru și cel alb
pixabay.com

Unde și cum se folosește adesea piperul alb

Piperul alb este des folosit în rețetele europene. În diferite zone, cum ar fi în Franța, acesta este folosit pentru piureul de cartofi și în sosurile cremoase pentru a evita petele negre în mâncăruri. De asemenea, acesta se folosește extrem de des în bucătăriile thailandeze, vietnameze și chinezești.

Chiar dacă piperul alb și cel negru sunt ingrediente diferite, acestea se pot înlocui în majoritatea rețetelor. Nu se poate spune același lucru și despre boabele de piper din ardeii iuți, cum ar fi jalapeno sau habanero.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.