Iată cum îți poți păstra căldură în casă fără prea mulți bani.

Atunci când temperaturile nu sunt foarte ridicate (până la un anumit punct), nu este necesar să folosiți caloriferul sau sistemul de încălzire. De fapt, adoptarea anumitor obiceiuri vă va permite să obțineți un confort termic optim și să petreceți zilele reci fără calorifer.

Iarna, temperaturile pot fi extreme și pot scădea sub 0 grade celsius. Din fericire, dacă adoptați obiceiurile corecte, nu veți fi nevoit să porniți sistematic caloriferul pentru a vă încălzi casa.

Cum să vă mențineți casa caldă în mod natural fără a folosi un calorifer?

Odată cu scăderea temperaturilor la un nivel rezonabil vă pot ajuta să vă încălziți casa în mod natural, economisind bani și fiind mai ecologic.

Sursa: Social media

Pentru a vă încălzi casa, lăsați soarele să intre

Soarele vă va încălzi casa la un cost mai mic, se va ocupa de încălzirea interiorului în timpul zilei pentru a obține un confort termic mai bun. În plus, aerisindu-vă casa dimineața, veți permite aerului să se reînnoiască și să elimine umiditatea acumulată. În acest fel, nu va mai fi nevoie să folosiți caloriferul.

Perdelele vă vor ține casa caldă

Datorită grosimii lor, perdelele vor reuși să păstreze căldura în interior și să limiteze pătrunderea curenților de aer rece, atunci când temperaturile scad drastic. Se recomandă amplasarea lor în încăperi care sunt mai puțin expuse la soare. Alegeți perdele de culoare deschisă, astfel încât lumina soarelui să poată pătrunde în cameră.

Folosiți un covor sau o mochetă pentru a vă încălzi casa

Un covor gros sau o mochetă groasă vă va menține casa caldă. În acest fel, puteți preveni pierderile de căldură. Totuși, acestea sunt soluții pe termen scurt, dacă nu doriți să întreprindeți lucrări de renovare energetică.

Închideți ușile camerelor nefolosite pentru a vă menține casa caldă

Camerele nefolosite sunt cele mai reci. Prin urmare, acestea atrag căldura din alte încăperi și le răcesc, ceea ce necesită un efort suplimentar pentru a menține temperatura încăperilor încălzite. Pentru a remedia acest lucru, este recomandabil să se închidă ușile camerelor nefolosite.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.