Află care sunt plantele care reduc cu câteva grade temperatura din casă

Este vară, iar temperaturile sunt tot mai ridicate de la o zi la cealaltă. Din acest motiv, fiecare dintre noi caută modalități care mai de care pentru a face față zilelor toride. Cu siguranță nu te-ai fi gândit că plantele de apartament pot schimba temperatura din locuință cu câteva grade.

Plantele îndeplinesc diferite funcții în viața ființei umane, fie în grădină, fie acasă . Și dacă aveți plante de interior, vă vom spune de ce vă vor fi aliați în această vară. Există câteva plane care ne vor ajuta să reducem temperatura casei, datorită mecanismului lor fiziologic numit transpirație.

Datorită acestui mecanism, plantele absorb căldura și evaporă apa, ceea ce le face să răcească aerul mediului în care se află. De aceea vă vom spune care sunt cele mai bune 3 plante de interior care vă vor împrospăta locuința în această vară, permițându-vă astfel să faceți față caniculei.

Sursa: Social media

Limba soacrei

Un clasic în fiecare casă , datorită frumuseții sale autentice, este limba soacrei. Cunoscut și sub numele de sansevieria, acest exemplar are o capacitate mare de reținere a apei, ceea ce ajută la reglarea temperaturii locuinței. Un sfat este să îl plasați lângă un loc interior însorit din casă, cum ar fi o fereastră, pentru a ajuta la reducerea căldurii.

Aloe vera

O altă plantă ce poate fi folosită în acest scop este aloe vera. Pe lângă abilitățile sale pentru decorarea interioară și beneficiile gelului său de îngrijire a pielii, ne va ajuta să combatem căldura din timpul verii. Potrivit diferitelor studii, s-a dovedit că aloe elimină oxigenul și permite reîmprospătarea mediului în care se găsește.

Ficus

Nu în ultimul rând, ficusul este una dintre cele mai recomandate plante pentru a reduce temperatura ambiantă a casei tale . Tocmai de aceea, acest exemplar se numără printre cele mai râvnite plante de interior, mai ales pentru virtutea sa în aprovizionarea mediului cu oxigen.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.