Organizarea frigiderului în funcție de temperaturile interne variabile va ajuta alimentele să rămână proaspete mai mult timp. În general, temperatura unui frigider este cea mai rece pe raftul de jos și în spate. 

Raftul de sus este mai cald decât rafturile din mijloc sau de jos, iar ușa frigiderului este cea mai caldă dintre toate locațiile frigiderului. Pe baza acestor temperaturi fluctuante, iată unde să depozitați alimente obișnuite în frigider:

Ouă, lapte, iaurt, smântână, brânză

Păstrați ouăle acolo unde temperatura este cea mai constantă, pe raftul din mijloc. Păstrați în cutiile originale (nu transferați în recipientul pentru ouă din frigider).Laptele este adesea pus pe raftul de sus sau în ușă, dar ar trebui să fie pe raftul de jos până în spatele frigiderului, unde este cel mai rece.

Sursa: Social media

Carnea crudă ambalată

Puiul crud și alte cărnuri ar trebui să fie puse pe raftul de jos. Și dacă picură din bucățile de carne, nu vor contamina întregul frigider.

Legume și fructe

Legumele rămân proaspete mai mult timp cu puțină umiditate în cel mai umed loc din frigider. Păstrați majoritatea produselor în ambalajul original sau într-o pungă de plastic, legată ușor.

Portocalele, strugurii și alte fructe aparțin sertarului cu umiditate scăzută. Păstrați fructele în ambalajul original sau într-o pungă de plastic, legată lejer (citricele sunt bune fără pungă). Sfat: Lăsați legumele și fructele nespălate până când le folosiți. Apa poate duce la formarea mucegaiului și poate provoca creșterea bacteriilor.

Condimente

Sosurile, dressingurile și alte condimente sunt în general bogate în oțet și sare, care sunt conservanți naturali. Deci ketchup-ul, maioneza și sosurile de salată sunt bune de depozitat la ușă. Același lucru este valabil și pentru murături.

Sucurile pot fi depozitate pe ușă atâta timp cât sunt pasteurizate. Sucul de portocale proaspăt stors sau băuturile nepasteurizate trebuie păstrate pe raftul de jos.