Condensul și umiditatea sunt două probleme cu care ne confruntăm cei mai mulți dintre noi.

Cum să evitați condensul și umiditatea. Condensarea este un fenomen comun care apare, de exemplu, atunci când aerul cald intră în contact cu suprafețele reci sau când există un exces de umiditate. Din fericire, este posibil să se rezolve această problemă în mod eficient. Tot ce ai nevoie este un ingredient natural care se găsește în orice bucătărie.

Problema condensului de pe ferestre nu trebuie luată ușor, deoarece poate contribui la apariția mucegaiului în timp.

Cum să scapi de condens și umiditate pe ferestre?

Nu aveți nevoie de un dezumidificator pentru a scăpa de condensul de pe ferestre. Există o modalitate ieftină de a face acest lucru: sarea de masă. Acest condiment este eficient în absorbția umidității.

Sursa: Social media

Este suficient să umpleți câteva recipiente pe jumătate pline cu sare de masă și să le așezați pe pervazul ferestrei. Lasă-le peste noapte să absoarbă umezeala. Dacă dorești, poți pune și o cană plină cu sare de masă pe pervazul fiecărei ferestre din casă. De îndată ce observați că sarea s-a întărit, înlocuiți-o.

Alternativ, puteți folosi apa sărată ca soluție de curățare a ferestrelor. Acest lucru va îndepărta condensul și va reda strălucirea ferestrelor dumneavoastră.

Ce alte modalități există pentru a elimina condensul de pe ferestre?

Există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a scăpa de condensul de la ferestre.

Aerisiți casa pentru a preveni condensarea ferestrelor

Deși umiditatea este dificil de evitat în unele cazuri, puteți reduce prezența acesteia. O modalitate de a face acest lucru este de a deschide ferestrele. Desigur, acest lucru nu este recomandabil atunci când există curenți de aer puternici.

Pe de altă parte, această practică va fi cu atât mai eficientă cu cât nu dispuneți de un echipament de schimb de aer și dacă locuiți într-un apartament mic. Dacă deschideți ferestrele timp de 20 de minute în fiecare zi, puteți reduce semnificativ cantitatea de umiditate din casă.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.